Nechifor: Moțiunea de cenzură PNL „Dama de pică” este o idee mai proastă decât recenta plângere penală depusă de liderul liberal. Opoziția trebuie să fie mai responsabilă după ce PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, membru al Pro România, consideră că PNL va face o mare greșeală dacă va folosi „Dama de pică” drept titlu pentru moțiunea de cenzură pe care o pregătește. Deputatul sucevean a precizat că până și mai mulți liberali i-au spus că așa ceva nu se face și că această idee este și mai proastă decât cea cu bâtele sau cu recenta plângere penală.

„Iată de ce trebuie să spun că de câteva zile lucrurile s-au schimbat, majoritatea guvernamentală nu mai există în Camera Deputaților, drept pentru care ceea ce vom face noi de acum înainte trebuie să ne responsabilizeze și mai mult, pentru că trebuie să cântărim cu atenție fiecare decizie și să măsurăm și efectele politice, sociale, dar și economice ale acțiunilor noastre prin prisma creșterii și a stabilității”, a declarat Cătălin Nechifor.

El consideră că opoziția trebuie să aibă puterea și experiența să recunoască atunci când ceva este bun, dar și să spună răspicat când ceva nu este bine.

„Sunt motive multe de analizat, care ar putea fi integrate în orice document programatic, inclusiv într-o moțiune de cenzură, cum ar fi situația macroeconomică, deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat, absorbția scăzută a fondurilor europene și tocmai de aceea nu cred că e bine de adus în discursul public astfel de teme misogine, legate de cum își îndeplinește din punct de vedere lexical mandatul actualul prim ministru”, a explicat deputatul sucevean.

El a adăugat că pentru aceste aspecte sunt analiști politici, inclusiv electorii la momentul potrivit, dar  că cei care au ales să facă opoziție vin  în fața românilor cu lucruri concrete despre viitorul lor.

Nechifor a spus că aceste lucruri concrete vor fi prezentate chiar luni odată cu lansarea Agendei 2018 – 2024 a noului proiect politic #ProRomania.(T.B.)


Intră acum și în grupul de