Alianța PNL-PSD de la Mitocu Dragomirnei a funcționat perfect de la prima ședință a Consiliului Local: Viceprimarul PMP, Radu Reziuc, a fost înlocuit cu liderul PSD local Toader Rățoi fără un vot împotrivă. Andronche: În timp ce PNL lansează o fundație pentru a uni toate forțele liberale, la Mitocu Dragomirnei PNL se aliază cu PSD


Intră acum și în grupul de

Alianța PNL-PSD constituită la sfârșitul lunii iulie la Mitocu Dragomirnei ce are ca scop declarat punerea în aplicare a tuturor proiectelor în interesul cetățenilor comunei a funcționat perfect, vineri, la prima ședință a Consiliului Local unde, fără să existe un vot împotrivă, primul punct vizat de noua alianță, a fost atins, iar viceprimarul PMP Radu Reziuc a fost înlocuit cu președintele PSD Mitocu Dragomirnei, Toader Rățoi.

La ședința de vineri a CL Mitocu Dragomirnei, a fost prezentat, la începutul lucrărilor proiectul de hotărâre privind înlocuirea viceprimarului PMP Radu Reziuc, motivația fiind schimbarea majorității în Consiliul Local, respectiv în locul majorității PSD-PMP s-a format majoritatea PNL-PSD.

Consilierii locali nu au dorit să intervină să dezbată acest punct și s-a trecut la vot secret, fiind înregistrate 14 voturi în favoarea înlocuirii viceprimarului și o abținere, cea a lui Reziuc.

Ședința Consiliului Local MITOCU DRAGOMIRNEI 3 AUGUST 2018. Pe ordinea de zi schimbarea viceprimarului PMP Radu Reziuc de către nou înființata alianță PSD -PNL

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 3. August 2018

După ce s-a constatat vacantarea postului de viceprimar s-a trecut la alegerea unui viceprimar nou, singura propunere fiind liderul PSD Mitocu Dragomirnei, Toader Rățoi, care a fost votat de toți consilierii locali, inclusiv de Reziuc.

Rățoi a mulțumit consilierilor locali pentru încrederea acordată și le-a promis că nu-i va dezamăgi.

„Au căzut imperii, s-au ținut razboaie, a căzut un viceprimar și a fost ales altul”, a spus Rățoi.

Unul dintre consilierii locali PSD a declarat că odată cu centenarul s-au unit și consilerii locali din Mitocu Dragomirnei în suflet și simțiri într-o singură formațiune în cadrul CL Mitocu Dragomirnei. El și-a exprimat speranța că lucrurile vor evolua mai bine în această comună care, deși este limitrofă municipiului Suceava nu beneficiază de utilități precum apă sau gaze naturale.

Fostul viceprimar, Radu Reziuc, a spus că el pleacă cu fruntea sus din funcție.

„Uite că a dorit Dumnezeu ca acum să închei activitatea de viceprimar. Eram pregătit pentru acest rezultat. Îi urez succes domnului Rățoi. Sper ca această schimbare să fie bună și benefică pentru comună. Plec cu fruntea sus. Atât am putut. De aici încolo, dacă sunt forțe mai puternice, să facă treabă”, a transmis Reziuc.

La ședința de vineri a fost prezent și liderul PMP Suceava, Marian Andronache, care a urmărit desfășurarea lucrărilor și modul în care s-a votat.

El a explicat că situația a fost generată de faptul că alianța PSD-PMP din Consiliul Local Mitocu Dragomirnei nu funcționa de ceva timp din cauză că doi din cei trei consilieri PMP votau alături de PNL și nu susțineau proiectele inițiate de PSD-PMP.

Andronache a spus că cei doi au fost excluși din PMP prin decizii ale organizației Mitocu Dragomirnei și organizației județene PMP Suceava, dar că până când deciziile vor rămâne definitive, cei doi nu pot fi înlocuiți din Consiliul Local Mitocu Dragomirnei.

Liderul PMP Suceava a apreciat activitatea serioasă depusă de Radu Reziuc ca viceprimar și crede că acesta a fost înlocuit mai ales pentru că a devenit un contracandidat serios pentru primarul în funcție, Dănuț Solcan.

Mai mult, Andronache a spus că partidele mari doresc cu orice preț să blocheze partide mai mici, iar înlocuirea lui Reziuc este un semn în acest sens și că PSD și PNL s-au aliat pentru a-l demite pe viceprimarul PMP, om venit de puțin timp în politică, dar care a arătat că se poate face administrație în interesul locuitorilor.

Liderul PMP Suceava a concluzionat că în timp ce PNL participă la lansarea Fundației Mircea Ionescu Quitus care își propune unirea tuturor forțelor liberale, la Mitocu Dragomirnei PNL face alianță cu PSD. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de