Cătălin Nechifor a obținut unanimitate în Comisia pentru drepturile omului la propunerea sa privind audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în legătură cu incidentele de la mitingul diasporei


Intră acum și în grupul de

Deputatul Pro România Cătălin Nechifor a obținut, miercuri, unanimitate în Comisia pentru drepturile omului la propunerea sa privind audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în legătură cu incidentele de la mitingul diasporei din 10 august.

Nechifor a precizat că audierea va fi peste două săptămâni, marți, la ora 11.

El a menționat că la propunerea deputatului  Adriana Săftoiu va fi invitat și domnul Paraschiv, cel care a coordonat acțiunea Jandarmeriei.

Mai mult, deputatul Tamara Ciotu a propus invitarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului și Avocatul Poporului.

Deputatul de Suceava Cătălin Nechifor a solicitat, marți, în plenul comisiei, ca ministrul de Interne să fia chemat la comisie, artătând că în orice stat normal, comisia s-ar fi autosesizat și s-ar fi întrunit de îndată.

”Este fix de datoria comisiei pentru drepturile omului să analizeze ceea ce s-a întâmplat pentru a preveni situații similare. Nu e vorba de o comisie specială, ci una permanentă care se ocupă de respectarea drepturilor omului”, a spus Nechifor.

El a menționat că a  fost abordat chiar a doua zi după incidentele violente de la mitingul diasporei, de persoane din zona de munte a județului Suceava, care au participat la acest miting și care i-au cerut să facă ceea ce ține de el pentru ca oamenii pașnici să nu mai fie agresați de forțele de ordine. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de