Cătălin Nechifor a obținut unanimitate în Comisia pentru drepturile omului la propunerea sa privind audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în legătură cu incidentele de la mitingul diasporei

Deputatul Pro România Cătălin Nechifor a obținut, miercuri, unanimitate în Comisia pentru drepturile omului la propunerea sa privind audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în legătură cu incidentele de la mitingul diasporei din 10 august.

Nechifor a precizat că audierea va fi peste două săptămâni, marți, la ora 11.

El a menționat că la propunerea deputatului  Adriana Săftoiu va fi invitat și domnul Paraschiv, cel care a coordonat acțiunea Jandarmeriei.

Mai mult, deputatul Tamara Ciotu a propus invitarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului și Avocatul Poporului.

Deputatul de Suceava Cătălin Nechifor a solicitat, marți, în plenul comisiei, ca ministrul de Interne să fia chemat la comisie, artătând că în orice stat normal, comisia s-ar fi autosesizat și s-ar fi întrunit de îndată.

”Este fix de datoria comisiei pentru drepturile omului să analizeze ceea ce s-a întâmplat pentru a preveni situații similare. Nu e vorba de o comisie specială, ci una permanentă care se ocupă de respectarea drepturilor omului”, a spus Nechifor.

El a menționat că a  fost abordat chiar a doua zi după incidentele violente de la mitingul diasporei, de persoane din zona de munte a județului Suceava, care au participat la acest miting și care i-au cerut să facă ceea ce ține de el pentru ca oamenii pașnici să nu mai fie agresați de forțele de ordine. (T.B.)