Tânără din Horodnic de Sus, cercetată de polițiști după ce a fost prinsă în timp ce conducea cu permis fals


Intră acum și în grupul de

O tânără de 30 de ani, din comuna Horodnic de Sus, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă de polițiști cu permis fals.

Potrivit IPJ Suceava, pe 19 august a.c., o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 46, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de o localnică de 30 de ani, care a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Slovenia.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că permisul de conducere este fals și motivat de faptul că, în anul 2014, conducătoarei auto i s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, la 20.08.2018, s-a solicitat Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române verificări privind autenticitatea permisului de conducere, răspunsul din 04.09.2018 fiind  că femeia de 30 de ani nu figurează în bazele de date ale poliției slovene ca fiind deținătoare de permis de conducere”, a arătat IPJ Suceava.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că femeia nu posedă permis de conducere eliberat de autoritățile române, pentru nicio categorie auto.

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de