Ion Lungu crede că dacă nu era asumat politic de PSD referendumul trecea. El a spus că cu greu și-a convins proprii copii să meargă la vot: Erau chitiți să nu meargă. S-a interepretat că e o șmecherie marca PSD


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care s-a implicat în susținerea referendumului pentru modificarea Constituției în ceea ce privește definirea familiei, a declarat, miercuri, că acest referendum trecea dacă nu era asumat politic de PSD și că s-a speculat că se vor strecura capcane „marca PSD”

„Eu m-am implicat la referendum în calitate de creștin practicant. Și mâine dimineața dacă ar fi un astfel de referendum mă implic la fel”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că îi pare rău că nu a trecut referendumul.

„Eu nu sunt un om radical, sunt tolerant, dar ca creștin practicant m-am implicat. Am semnat atunci când acest referendum nu era asumat politic”, a spus Lungu.

Primarul a apreciat că dacă nu era asumat politic de PSD atunci referendumul trecea.

„Spun că am avut discuții cu oameni apropiați, cu cunoștințe bune care votează de ani și ani de zile cu mine, chiar din familie și mi-au spus că nu merg să voteze acest proiect al PSD”, a spus primarul.

Lungu a mai declarat că a fost foarte greu de explicat oamenilor mai ales că aveau temerea că, pe lângă acea întrebare, se vor strecura alte capcane care vor fi modificate în Constituție.

„Eu mi-am făcut datoria. Probabil că a contat și implicarea mea pentru că la nivelul municipiilor reședință de județ, probabil, că suntem pe primul loc în țară ca procent de participare”, a declarat Lungu.

El a recunoscut că i-a convis greu inclusiv pe proprii copii să meargă la vot.

„Erau chitiți să nu meargă. Le-am explicat eu, pentru că nu voiau să meargă la referendum. Le-am explicat și au mers. Dar greu. S-a interepretat că e o șmecherie marca PSD”, a spus Lungu. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de