Urmează o restructurare masivă a sectorului bugetar, inclusiv comasarea de instituții publice. Dacă se continuă cu actuala formulă, România intră în recesiune, susține vicepreședintele Pro România, Cătălin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că surse politice apropiate de Ministerul Muncii susțin că urmează o procedură bine pusă la punct de concediere a unor persoane și nu puține și de comasare a unor instituții publice.

„Va fi o restructurare de personal importantă pentru că, din păcate, în acest moment toate cifrele macroeconomie duc spre ideea că deficitul va fi depășit și că România va intra în acea spirală a împrumuturilor care deja este vizibilă”, a spus Nechifor într-o conferință de presă.

El a arătat că aceleași surse au arătat că dacă se va continua cu această formulă de creștere a salariului minim pe economie, pentru că sunt prevăzute creșteri și în 2019, și cu legea pensiilor, România va intra în recesiune pentru că nu vor mai fi fonduri pentru a se acoperi ceea ce înseamnă bugete publice, inclusiv pentru salarii în zona publică și sistemul de pensii.

Nechifor a explicat că salariile minime pe economie afectează în special zona privată pentru că în sistemul bugetar nu mai sunt multe persoane angajate cu salariul minim.

„Această măsură este doar de a colecta bani la buget”, a spus deputatul sucevean care a estimat că se vor colecta numai prin următoarea majorare a salariului minim  în plus peste 1,2 miliarde de lei ceea ce înseamnă foarte mult.

El consideră că este nevoie de salarii mai mari, dar în așa fel încât salariile să nu mai fie o povară pentru mediul de afaceri.

Nechifor s-a pronunțat pentru scăderea taxării forței de muncă, cum s-a făcut și în trecut, iar angajatorii să nu mai plătească 37 la sută din salariul brut al unui angajat.

„Piața se autoreglează”, a apreciat deputatul arătând că intervenția statului în ceea ce privește salariile din sistemul privat trebuie să fie doar în scăderea poverii fiscale.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de