Alexandru Băișanu intervine în dezbaterea momentului: Am votat pentru autostradă în Moldova și vreau și drum expres Siret-București, dar mai întâi să vedem șoseaua de centură a Sucevei dechisă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți, că înțelege demersurile făcute de lideri politici suceveni pentru susținerea Autostrăzii Iași-Tg. Mureș, dar transmite că aceștia au eșuat în finalizarea proiectului șoselei de centură a Sucevei, care nu este încă finalizat deși a început în urmă cu 10 ani.

Băișanu a declarat pentru News Bucovina că în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților a avut „votul de aur” prin care proiectul de lege privind realizarea Autostrăzii Iași-Tg. Mureș a avut majoritate și a putut fi transmis în plen cu raport favorabil și că va milita în continuare pentru ca această lege să fie pusă în aplicare de Guvern.

El a mai spus că va susține în comisia de specialitate și finanțarea drumului expres București-Siret și toate proiectele care vor conduce la îmbunătățirea considerabilă a infrastructurii de transporturi din județul Suceava.

„  Am votat pentru autostradă în Moldova și vreau și drum expres Siret-București, dar mai întâi vreau să vedem șoseaua de centură a Sucevei dechisă. Am intrat în Comisia de transporturi pentru ca acest proiect, al șoselei de centură a Sucevei, pe care l-am inițiat în 2008 când eram prefect, să fie finalizat. Cei care vorbesc acum de autostrăzi au eșuat în finalizarea acestui proiect. De aceea, înainte de a vorbi de drumuri rapide, să încercăm să finalizăm șoseaua de centură care este un proiect palpabil”, a spus Băișanu.

Lucările la șoseaua de centură a municipiului Suceava ar urma să fie finalizate în vara acestui an după ce, în luna octombrie 2018, CNAIR a desemnat o firmă care să execute lucrările restante.

PNL a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe Guvernul PSD-ALDE să aloce fonduri în bugetul anului 2019 pentru începerea lucrărilor la Autostrada Unirii, Iași-Tg. Mureș. (T.B.)


Intră acum și în grupul de