Mihai Aurel Steiciuc este noul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierul judeţean MIhai Aurel Steiciuc a câştigat fără nici o emoţie cursa pentru fotoliul de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PNL, surclasându-l cu 100 de voturi pe mult mai tânărul şi neexperimentatul Marius Cernescu (actualmente lider interimar al organizaţiei de tineret).

Alegerile au fost supervizate de reprezentanţi ai conducerii centrale a partidului, precum prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei şi fostul şef interimar al organizaţiei judeţene Suceava PNL, deputatul de Iaşi, Relu Fenechiu.

La şedinţă au mai participat lideri liberali de la Botoşani şi Neamţ, precum şi vicepreşedintele judeţean al PD-L Suceava Niculai Barbă, dar şi şeful filialei Suceava a PRM, Gheorghe Acatrinei.

În urma numărării voturilor, câştigător a fost declarat Mihai Aurel Steiciuc, care l-a surclasat cu 182 la 82 pe tânărul de doar 25 de ani, Marius Cernescu. Tot sâmbătă, liberalii suceveni şi-au ales şi cei 6 vicepreşedinţi, aceştia fiind Ovidiu Ilisei, Vasile Mocanu, Lucian Lungu, şi Gheorghe Cosmulese. Dacă noul statut al partidului va prevedea posibilitatea ca organizaţia să aibă 6 vicepreşedinţi şi nu doar patru ca până acum, vor avea această calitate şi Alin Popescu precum şi Alexandru Băişanu.

Prea mult zgomot pentru prea puţină susţinere

După ce fusese dat drept sigur candidat la preşedinţia municipală a PNL Suceava, fostul prefect al judeţului Ştefan Alexandru Băişanu era cât pe ce să piardă accederea în Biroul Permanent Municipal, doar 7 voturi despărţindu-l de un eşec care ar fi fost extrem de usturător pentru el. Voci din partid au clamat la un moment dat că Marius Cernescu a fost de fapt “invenţia lui Băişanu” pentru a-l şicana pe Mihai Steiciuc în demersul său de a ajunge preşedinte. Ca număr de voturi, Băişanu a fost al 12-lea din cei 14 care au intrat în BPM. Faptul că la funcţia de vicepreşedinte nu şi-au mai depus candidatura alte persoane va face ca Băişanu să poată ocupa în cele din urmă un fotoliu de vicepreşedinte.

În Biroul Permanent au mai ajuns Corneliu Vornicu, Dorel Guliciuc, Ovidiu Arganisciuc, Marian Dascălu, Alexandru Larionescu, Paul Rusu, Maria Chidoveţ şi Ştefan Gudula. Supleanţi sunt Marius Cernescu, Nicolae Miron, Alexandru Isopescu, Ioana Năstase şi Vasile Bârnduşel Nichitean.

Vom forma un nucleu dur de membri din care vom selecta

Noul preşedinte ales al PNL Suceava, Mihai Steiciuc a spus că principala sa misiune şi a echipei nou alese va fi să ducă intenţia de vot a sucevenilor, la finele lui 2010 undeva în jur de 30% pentru PNL Suceava. “Vom forma în perioada următoare un nucleu dur de oameni, de profesionişti, în jurul Biroului Municipal din care vom alege candidaţii pentru Consiliul Judeţean, pentru Consiliul Local şi pentru celelalte funcţii de conducere ale serviciilor descentralizate”, a explicat Mihai Aurel Steiciuc.

În cursul săptămânii viitoare, BPM va trebui să-şi desemneze şi un secretar general, până acum anunţându-şi dorinţa de a candida doar Ovidiu Arganisciuc.


Intră acum și în grupul de