Deputaţii PD-L de Suceava, preocupaţi de creşterea siguranţei în şcoli


Intră acum și în grupul de

Deputaţii PD-L de Suceava au depus, la Senat, o propunere legislativă de modificare a Legii 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, care stabileşte modul de conlucrare între Jandarmerie şi unităţile de învăţământ.

Potrivit unui comunicat al PD-L Suceava, cei cinci deputaţi suceveni ai partidului, Sanda-Maria Ardeleanu, Dumitru Pardău, Ioan Bălan, Gabriel-Dan Gospodaru şi Eugen Constantin Uricec, au înaintat Senatului o propunere legislativă de completarea şi modificarea actului normativ ce vizează creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ prin care se încearcă ameliorarea sincopelor actului normativ în vigoare şi armonizarea cu legea de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române, care stabileşte atribuţii în acest sens.

În comunicat se arată că iniţiativa acestui proiect de lege vine în urma solicitărilor directe transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava şi are în vedere asigurarea protecţiei şi ordinii publice în zonele imediat apropiate unităţilor de învăţământ, dar şi efectuarea de activităţi de prevenţie în interiorul perimetrului şcolar. „Pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile precum şi în scopul diminuării riscului infracţional în rândul minorilor, trebuie găsite răspunsuri viabile. Acest lucru nu este însă posibil în lipsa unei legislaţii în sensul conlucrării instituţionale dintre unităţile de învăţământ şi Jandarmerie”, se precizează în comunicat.

Proiectul de lege va fi dezbătut în Senat, urmând să fie discutat ulterior în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.


Intră acum și în grupul de