Primarul Ion Lungu a raportat 70 % realizări după primul an din al doilea mandat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, (PD-L) a raportat la un an de la începerea celui de al doilea mandat consecutiv la cârma Primărei municipiului reşedinţă de judeţ realizarea a peste 70 % din ceea ce şi-a propus şi a promis în campania electorală. Lungu a explicat într-o conferinţă de presă că “primul an din acest madat a fost un an bun pentru municipalitate şi pentru suceveni”, considerând că a fost vorba despre un an în care “fost continuate marile proiecte începute în oraş”.

Edilul-şef este de părere că Suceava, ca oraş, se află într-o etapă de reconstrucţie a infrastructurii subterane şi aici este vorba despre reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, dar şi a reţelelor de termoficare, dar şi reparea străzilor şi reabilitarea iluminatului public.

La capitolul realizări, pentru primul an din acest mandat primarul Ion Lungu a trecut declararea Sucevei ca pol de dezvoltare urbană, demararea lucrărilor la ruta ocolitoare nr. 1 a Sucevei pe drumul european 85, reabilitarea a peste 20 de străzi, transferarea iluminatului public de la E.ON la Primăria Suceava şi darea în folosinţă a trei grădiniţe în cartierele cele mai aglomerate ale oraşului, Burdujeni şi Obcine.

Ion Lungu a recunoscut, totodată, că există şi o serie de “neîmpliniri” şi a bifat la capitolul nerealizări problema gropii de gunoi a oraşului şi cea a termoficării în regim centralizat a municipiului, acestea fiind de altfel singurele două probleme care au fost trecute la acest capitol.


Intră acum și în grupul de