Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, consideră că întregul Comitet Executiv Național al PSD este vinovat de eșecul de la alegerile prezidențiale: Vina e a acelora care au pus-o de doamna Dăncilă să joace într-o luptă pierdută de la început și au vândut iluzii PSD-istului de rând//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD nu este suficientă pentru că vinovați de eșec sunt cei din CExN care au susținut-o pentru această candidatură deși știau că lupta e pierdută și a subliniat că partidul trebuie să fie redefinit.

„A ști când să pleci dintr-o poziție, dintr-o funcție, ține de înțelepciune. A fi și capabil să o faci ține de curaj, dar a pleca cu capul sus ține de demnitate. Demnitatea face parte din acele principii care nu pot fi negociate.Foarte mulți dintre noi vorbim despre valori, despre idealuri înalte, dar ajungem la un moment dat să ne negociem principiile. Atunci când ajungi să-ți negociezi demnitatea te autotrădezi”, a spus Cușnir când a fost întrebat dacă Viorica Dăncilă trebuie să demisioneze din funcția de președinte al PSD.

El a arătat că acum toate tunurile sunt puse pe Viorica Dăncilă, dar nu crede că e singurul responsabil sau principalul responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat duminică.

Cușnir a amintit că înainte de a deveni premier, Viorica Dăncilă era europarlamentar și președinte al organizației de femei a PSD și nu era foarte cunoscută publicului larg.

Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă „a fost plantată” de Liviu Dragnea în funcția de prim ministru pentru a îndeplini ceea ce premierii înlocuiți, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, nu îndepliniseră ceea ce li se ceruse, probabil o ordonanță de urgență privind grațierea.

Cușnir a constatat că surpriza a fost că nici Viorica Dăncilă nu a dus la îndeplinire ceea ce își dorea Liviu Dragnea și crede că aceasta demonstrează că în PSD sunt foarte mulți oameni cu coloană vertebrală, cu capul pe umeri.

Dan Cușnir iese la rampă după înfrângerea in turul 2

Liderul PSD Suceava cere demisia in bloc a întregului CEx al PSD de la centru

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 25. November 2019

El consideră că adevărata problemă a Vioricăi Dăncilă a intervenit după ce a preluat președinția celui mai puternic partid din țară și candidat la Președinția României.

„Pui să candideze la Președinția României o doamnă care nu a reușit nici măcar să câștige Primăria din Videle și o pui să lupte cu cel care a câștigat de mai multe ori Primăria Sibiu, cu cel care a câștigat o luptă la baionetă cu Victor Ponta pentru Președinția României”, a spus Cușnir.

El a făcut o comparație cu fotbalul, arătând că e ca și cum ai pune un jucător de ligă județeană în echipa națională și constați că atât jucătorul de județeană s-a făcut de râs cât și echipa națională a fost umilită.

Vina nu e numai a jucătorului. Vina e a celor care l-au pus să joace în acea echipă. Vina e a acelora care au pus-o de doamna Dăncilă să joace într-o luptă pierdută de la început”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a subliniat că Viorica Dăncilă a făcut turul țării, a fost la televiziuni, a învățat discursuri pe de rost, a învățat răspunsuri pe de rost și și-a dat toată silința, doar că a fost pusă în niște poziții pentru care nu avea nici pregătirea necesară și nici programarea genetică să le poată acoperi.

Dan Ioan Cușnir a indicat vinovat de situație Comitetul Executiv Național care a fost cel care a votat în unanimitate desemnarea ei drept candidat și că lideri din această structură au livrat permanent informații eronate membrilor de partid din teritoriu.

„Toți cei care în decursul ultimilor ani le-au explicat PSD-iștilor de rând că Guvernul Grindeanu trebuie să pice- premieră în democrația europeană să-ți dai jos propriul guvern prin moțiune de cenzură- toți cei care l-au explicat PSD-iștilor de rând că Grindeanu trebuie să plece, că Tudose trebuie să plece, cei care i-au păcălit pe primari că nu va trece moțiunea de cenzură și că vă veți duce la capăt proiectele PNDL, cei care ulterior au spus că Guvernul PNL nu va fi învestit și a fost învestit. Un grup de oameni a livrat, în permanență, PSD-iștilor din teritoriu informații eronate. Până în ultima zi ni s-a spus că e acolo, se joacă. În ultima zi acestea erau mesajele de la centru: se joacă, e la baionetă, fiind încă o iluzie vândută PSD-istului de rând. Toți cei care au vândut iluzii PSD-istului de rând trebuie să înțeleagă a venit vremea să lase locul altora. PSD trebuie refondat, redefinit”, a spus Cușnir.

El a apreciat că PSD se află acum în situația PDL din 2012-2014 care a avut curajul să se desființeze și să se reinventeze.

„Nu mai putem avea jumătăți de măsură. PSD are nevoie de măsuri curajoase”, a spus Cușnir.

Trebuie să se adune în fruntea PSD acei oameni care înțeleg ce înseamnă să ai o idee, o strategie, un proiect. Dacă se schimbă niște oameni cu alți oameni care e ideea, care e strategia, care e proiectul? Care sunt liderii în care românul va avea din nou încredere?”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de