Directorul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, pus la punct de secretarul general al PDL, Ioan Bălan


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a anunţat că directorul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, şi vicepreşedintele PD-L al Consiliului Judeţean, Vasile Ilie, riscă retragerea sprijinului politic, şi implicit pierderea fotoliilor pe care le ocupă în momentul de faţă, dacă vor mai face declaraţii care nu sunt în reală concordanţă cu deciziile pe care conducerea PD-L Suceava le ia la nivelul partidului, cu privire la Spitalul Judeţean.

Deputatul sucevean a susţinut duminică o conferinţă de presă în care a declarat foarte ferm că „oricine” se va situa în afara deciziilor ce se iau la nivel de partid riscă retragerea sprijinului politic şi o serie de sancţiuni ce derivă din aceasta.

Bălan a explicat că dorinţa managerului Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, de a construi un bloc de locuinţe în curtea Spitalului nu este susţinută de PD-L şi în consecinţă, preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, nu a propus şi nici „nu va propune în mandatul său” distrugerea spaţiului verde din curtea spitalului decât pentru realizarea de infrastructură necesară actului medical. Deputatul Ioan Bălan a avut în vedere aici posibilitatea înfiinţării altor secţii medicale şi nicidecum a unui bloc de locuinţe cu eventuale spaţii comerciale la parter.

„Dacă managerul Spitalului Judeţean are puseuri de dezvoltator imobiliar îl atenţionez public să nu mai facă asemenea declaraţii şi să nu mai lanseze astfel de provocări în mass-media”, a spus Bălan, care s-a arătat indignat şi de faptul că răspunsul dlui Rîmbu la întreabarea presei referitor la spaţiul verde din jurul spitalului a fost de genul „nu trebuie atâta spaţiu verde pentru că Spitalul nu e sanatoriu”. „Este ştiut faptul că managerul Spitalului are o casă înconjurată de foarte multă verdeaţă. Asta nu înseamnă că acolo e sanatoriu”, a ţinut să remarce sarcastic Ioan Bălan.

De altfel, poziţia deputatului de Suceava survine foarte ferm la doar câteva zile după ce grupul de consilieri judeţeni ai PSD au anunţat că nu vor vota un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean ce vizează construirea în curtea Spitalului Judeţean Suceava a unui bloc de locuinţe pentru medici. În şedinţa de vineri a CJ şeful executivului judeţean Suceava nu a introdus însă nici un punct pe ordinea de zi care să vizeze acest lucru. Bălan a ţinut să precizeze că în campania electorală, când s-a lansat impoteza contruirii unul spaţiu comercial în curtea spitalului, PD-L şi liderul acestuia, Gheorghe Flutur, s-au declarat împotrivă.

„Dacă nu am fost de acord la vremea respectivă vă anunţ că nici acum nu suntem de acord şi cât timp PD-L va fi la conducerea Consiliului Judeţean nu se vor realiza la Spital decât unităţi strict medicale. Dacă Vasile Rîmbu va mai continua pe linia asta cu declaraţiile, nu va mai avea susţinerea PD-L la conducerea Spitalului Judeţean Suceava”, a conchis Bălan, care a atras atenţia că „oricare din partid” nu va acţiona la fel va avea aceeaşi soartă.


Intră acum și în grupul de