Florin Hrebenciuc (PMP Suceava): Dorințele unora de a ajunge la putere mai repede sau de a avea procente mai bune, de a avea mai mulți parlamentari, generează o instabilitate economică.


Intră acum și în grupul de

Secretarul general adjunct al PMP Suceava, Florin Hrebenciuc, a apreciat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este îngrijorat de situația de instabilitate politică din țară, arătând că aceasta generează instabilitate economică.

„Instabilitatea politică generează instabilitate economică. Pe mine lucrul acesta mă îngrijorează. Deja picarea Guvernului Dăncilă, schimbarea politicii de la stânga la dreapta a generat instabilitate”, a spus Hrebenciuc.

El crede că zilele astea va apărea guvernatorul BNR care va spune că nu este cazul să ne facem griji că leul este puternic, dar că el cred că nu este real nici deficitul anunțat de 3,5 la sută și crede că acesta este undeva la 5,5-6 la sută.

„Cifrele se fac din pix, dar noi, cei din economie, din viața reală, simțim altfel lucrurile”, a spus liderul PMP Suceava.

El a arătat că instabilitatea politică este generată de dorința unor partide de a obține un rezultat mai bun în alegeri, cu costul instabilității economice.

„Toată această instabilitate politică generată de PNL, de PSD, de situația politică generală, de dorințele unora de a ajunge la putere mai repede sau de a avea procente mai bune, de a avea mai mulți parlamentari, generează o instabilitate economică”, a spus secretarul general adjunct al PMP Suceava.

Florin Hrebenciuc a amintit că anul trecut prețurile s-au mărit în mai multe etape, iar anul acesta se va întâmpla la fel.

„Oricât spui că leul este puternic, în această instabilitate politică vin și cei de la UE și te întreabă: Ce se întâmplă? Ați dat jos guvernul la doar câteva luni”, a spus Hrebenciuc.

El a subliniat că atât UE cât și NATO doresc o  stabilitate politică în România pentru că țara este în apropierea unor zone de conflict.

„Se pare că am uitat să fim români, naționaliști, să nu ne gândim doar pentru noi. (…) Am uitat să iubim România”, a spus Hrebenciuc.

Florin Hrebenciuc a arătat că PMP își dorește în momentul de față alianțe anti-PSD.

„Pentru noi, în continuare „dușmanul politic” este PSD. Noi ne dorim alianțe cu PNL, cu USR, cu cei de dreapta în general. Oricine este anti-PSD. La nivel județean și la nivel local alianțe se vor face împotriva PSD”, a spus secretarul general adjunct al PMP Suceava.

Florin Hrebenciuc consideră că alianța cu PNL va funcționa atâta timp cât PNL își va respecta partenerul politic.

„Alianța cu PNL, atât timp cât ei țin cont de propunerile noastre și le susțin, va fi o alianță. Când nu se va mai întâmpla se vor reașeza lucrurile altfel”, a spus secretarul general adjunct al PMP Suceava.

El a menționat că Partidul Mișcarea Populară își menține planul politic, iar ținta politică pentru alegerile din acest an să depășească scorul de 10 la sută din voturi.


Intră acum și în grupul de