Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl: Propaganda progresit-marxistă folosește pandemia actuală pentru a lovi în structura şi identitatea Bucovinei. Incapabili în a da soluţii s-au constituit în fanatici susținători ai închiderii și izolării județului Suceava contribuind decisiv la jignirea Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, consideră că propaganda progrestist-marxistă, cu susținere din afară, nu are ca țintă clerul nominal, ci renunțarea și evacuarea practicii credinţei din viața bucovineanului.

Vă prezentăm intergral comunicatul semnat de primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl.

„Evenimentele generate de pandemia COVID-19, au devenit prilej nu de unitate şi solidaritate, ci mai degrabă un câmp deschis pentru propaganda progresit-marxistă în a lovi în structura şi identitatea locală!

Astfel, ideologia progresistă cu agendă și susținere din afară, vizează ruperea tuturor legăturilor cu tradiția și spiritualitatea locului, sub pretextul că biserica este principala piedică în calea civilizației!

Și astfel toți susținătorii ei sunt catalogați ca fiind primitivi și expulzați în evul mediu!

Constituiți în forțe politice ce se reclamă ca fiind revoluționare și singuri posesori ai adevărului, aceștia încearcă să corupă negând existența altor valori!

Îi recomandă incultura obraznică, limbajul injurios, superficialitatea și semănarea confuziei!

Cu funcții de conducere la partid, infiltrați prin universități și instituții, tocmai ei, progresiștii, militează ipocrit în spațiul public pentru depolitizare!

Agresivitatea cu care sunt lovite valorile credinței sunt datorate lipsei de înțelegere a caracterului Bucovinei și a intenției de ruinare a încrederii în continuitatea istorică!

Nu clerul nominal este ținta progresiștilor ci renunțarea și evacuarea practicii credinţei din viața bucovineanului!

Incapabili în a da soluţii în acord cu respectarea libertății tuturor, s-au constituit în fanatici susținători ai închiderii și izolării județului Suceava contribuind decisiv la jignirea Bucovinei!

Pozănd în moraliști dar militanți activi în favoarea restrângerii drepturilor, au făcut din creștini vinovații!

Prin agresiunea contra bisericii, aceștia lovesc în conştiința şi identitatea comunităţilor locale, comunități care au fundamentul existenţei clădit pe atașamentul și crezul în valorile moralei religiei creștine!

Bucovina stă indiscutabil pe valorile bisericii și pe cele ale culturii religioase!

Patrimoniul cultural al Bucovinei este patrimoniul cultural al bisericii! Obiceiurile și tradiția locală care dă Bucovinei unicitate, sunt parte a culturii religioase!

Sunt complementarități pe care noii marxiști nu le pot pricepe!

Conservarea patrimoniului construit, mănăstirile și păstrarea valorilor identitare sunt meritul bisericii!

Biserica este și suportul civilizației și a coeziunii comunitare, dar și baza turismului în Bucovina!

Imaginea turistică a Bucovinei este dată tocmai de prezența mănăstirilor și implicit de particularitatea tipologiei oamenilor care interiorizează practicant credința!

În Bucovina credința și biserica sunt părți integratoare ale vieții individuale, de familie și de comunitate! Aceste raporturi îi deranjează pe acești nihiliști! Pentru ei, vinovatul la orice este biserica!

Acest tip de politicieni stau ascunși în spatele frustrărilor, a lipsei realizărilor și a statului acasă, fără să înțeleagă că pandemia a generat drame reale, sunt bolnavii afectați, bătrâni cu probleme, familii necăjite, cetățeni fără locuri de muncă!

Progresiștii se dau salvatorii societății prin distanță față de nevoile reale!

Aici a intervenit biserica salvator cu fapta!

Campania de denigrare împotriva bisericii și a credinței este implicit împotriva dreptului de exprimare în spațiul public a crezului, împotriva valorilor familiei și a stilului de viață bucovinean!

Lovind biserica se distruge viața Bucovinei!

Lovind credința se distruge familia, tipul de relații umane, comunitățile locale si implicit ultima redută: conștiința bucovinenilor!

În ciuda atacurilor, suntem datori să păstram identitatea Bucovinei, dreptul la credință și să protejăm viitorul generațiilor!

Singura soluție de răspunde politicii progresiste este asumarea publică și fără rezerve a credinței ca parte a identității noastre sociale!

Trebuie să promovăm identitatea creștină a Bucovinei și biserica ca păstrătoare a valorilor morale!

Nu avem voie să cedăm în fața ofensivei și a presiunilor împotriva constiinței! Este în joc libertatea și demnitatea vieții!

Jignirea de către politica neo-marxistă a bisericii și a credincioșilor trebuie să înceteze!

Bucovina rămâne a noastră atât timp cât constientizăm și ne exprimăm public valorile, rămânem neclintiţi și solidari în crez și nu ne dezicem de apartenența la biserică!”


Intră acum și în grupul de