Cei 25 de preoți din diverse parohii din județul Suceava care au intrat în contact cu IPS Pimen Suceveanul au rezultate negative la noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

Cei 25 de preoţi din diferite parohii din judeţ, identificaţi în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autorităţile sanitare sucevene ca fiind contacţi ai IPS Pimen, confirmat cu noul coronavirus, au avut rezultate negative la testarea pentru SARS-CoV-2.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan,  a declarat pentru NewsBucovina că în urma analizelor de laborator toate testele recoltate de la cei 25 de preoţi au avut rezultat negativ pentru noul coronavirus.

Potrivit DSP Suceava, din cele 37 de probe recoltate de la personalul mănăstirii şi al căminului “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a IPS Pimen, şase au avut rezultat pozitiv, iar restul au fost negative.

Din cele şase persoane cu rezultat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus, cinci fac parte din personalul administrativ al Mănăstirii “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, iar a şasea persoană, care a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 înainte de internarea în spital a IPS Pimen, se afla la a doua testare, rezultatul fiind tot pozitiv.

Reamintim că în cursul zilei 21 aprilie au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV-2 de la personalul Mănăstirii “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”  şi alte 15 probe de la personalul Căminului “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice, iar în data de 22 aprilie  au fost testaţi 25 de preoţi de la diferite parohii din judeţ, care au fost identificaţi ca şi contacţi în cadrul anchetei epidemiologice.


Intră acum și în grupul de