6600 de suceveni sustin candidatura lui Sorin Oprescu la presedintia Romaniei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava, Comitetul de sprijin a candidaturii lui Sorin Oprescu a strâns 6600 de semnături, care au fost depuse la BEC, şi va colabora cu observatori acreditaţi de organizaţii neguvernamentale pentru respectarea corectitudinii alegerilor prezidenţiale.

„Avem dreptul la observatori şi am luat legătura cu organizaţii neguvernamentale să ne ajute”, a declarat luni, unul dintre coordonatorii Comitetului de susţinere a candidaturii lui Sorin Oprescu în judeţul Suceava, Mihai Creţeanu, care a arătat că unul dintre dezavantajele unui candidat independent este că nu are reprezentanţi în secţiile de votare.
E a explicat că aceşti observatori vor putea doar supraveghea modul în care se desfăşoară procesul de votare, numărarea voturilor, dar şi să sesizeze turismul electoral.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Comitetului de iniţiativă din Suceava, Vasile Iosub, a declarat că susţinătorii lui Oprescu din Suceava militează pentru ideea de a avea un preşedinte independent de partide politice. „România este acum ca un pacient care are nevoie de un doctor. În cazul României vine doctorul la pacient pentru că nu mai poate cere ajutor decât din zona independenţilor”, a spus Iosub.

Mihai Creţeanu a fost preşedinte al PSD Suceava şi a fost ales în 2008 consilier judeţean pe lista PSD , dar a renunţat la această funcţie şi nu a mai activat de un an în cadrul PSD, iar Vasile Iosub, a fost consilier local PSD până în 2008, când a demisionat din partid.

Cei doi au declarat că nu intenţionează ca după alegerile prezidenţiale să se înscrie într-un partid politic. „Muncim pentru o idee, cea a unui preşedinte independent”, a spus Creţeanu.


Intră acum și în grupul de