Vicepresedintele PDL, convins ca „PNL va intelege ca trebuie sa faca ce cere electoratul” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reacţia lui Crin Antonescu de marţi „este un pas înainte”, a apreciat vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, care şi-a exprimat convingerea că PNL se va alia cu PD-L în vederea guvernării. „Mai e şi mâine o zi. Eu sunt convins că PNL va înţelege că trebuie să facă ce cere electoratul. Ori în România electoratul dominant este de dreapta, nu de stânga, iar o alianţă cu PD-L este ceea ce a cerut electoratul. Îi aşteptăm să vină”, a spus Flutur.

Liderul democrat-liberal consideră că gestul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a se grăbi să-l sprijine pe Mircea Geoană între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale îl costă politic pe acesta. „Este pentru prima dată când un partid de dreapta face campanie partidului lui Ion Iliescu. Acest lucru a fost deranjant pentru electoratul liberal. În aceste condiţii, domnul Crin Antonescu s-a grăbit, iar şi mai tare s-a grăbit duminică atunci când a intrat în jocul lui Mircea Geoană, bucurându-se prea devreme, neştiind cum să scuze această grabă tragi-comică”, a declarat Flutur.

El a recunoscut că PD-L a greşit că a făcut alianţă cu PSD după alegerile parlamentare din 2008.

În ceea ce priveşte constituirea noului guvern, liderul PD-L a spus că nu vor fi probleme. „Preşedintele, sunt convins, are soluţii”, a subliniat vicepreşedintele PD-L, care a arătat că demersurile în vederea constituirii unui guvern vor fi făcute după ce se finalizează la Curtea Constituţională validarea preşedintelui. „Aşteptăm ca domnilor de la PSD să le treacă şocul şi durerea cu contestaţiile pe care le au, să se pronunţe Curtea şi apoi să mergem pe drumul drept”, a spus Flutur.

Întrebat când va fi instalat un nou Guvern, Flutur a răspuns „cât de repede”. El a mai arătat că România nu are nevoie de alegeri anticipate, ci de stabilitate. „România nu are nevoie de alegeri anticipate ci de stabilitate”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de