Vicepresedintele PD-L al CJ Suceava, Daniel Cadariu, si-a prezentat raportul de activitate pe 2009


Intră acum și în grupul de

Anul 2009 a fost unul intens din punct de vedere al activităţii desfăşurate de vicepreşedintele PD-L al CJ Suceava, Daniel Cadariu. Fie că a realizat activități de coordonare, îndrumare şi control, sau s-a implicat în activităţi de sprijin şi consultanţă, acesta a încercat pe parcursul celor 12 luni ale anului trecut să-şi ducă la îndeplinire toate atribuţiile.

Potrivit raportului de activitate pentru anul 2009, în calitate de preşedinte al Asociației Județene pentru Apă și Canalizare (AJAC), Cadariu a coordonat proiectului, în valoare de 120 milioane euro, referitor la extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată la nivelul județului Suceava, în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, Axa 1, obiectiv pentru îndeplinirea căruia au fost realizate următoarele: întocmirea masterplan-ului judeţean pentru apă – canal şi aprobarea acestuia de către deliberativul CJ, extinderea Asociației de la 30 la 33 localităţi, aprobarea Contractului de Delegare a operării sistemelor de apă – canal către operatorul regional S.C. ACET S.A, desemnarea, în urma licitaţiei, a consultantului ce urmează să întocmească restul documentaţiei necesare alocării fondurilor.

Proiectul cu privire la Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Suceava, în valoare de 52 milioane euro, în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, Axa 2. a fost, de asemenea, coordonat de vicepreşedintele CJ Suceava, care şi-a adus contribuţia şi la deblocarea proiectului ”Suceava – Utilități și Mediu la Standarde Europene” în sensul transferului, către SC Transgaz SA, a magistralelor de gaz realizate în cadrul proiectului şi finalizării investiţiei pe componenta de gaz. În ceea ce priveşte componenta termică, au fost finalizate lucrările la cele 4 centrale termice de cogenerare (Vatra Dornei, Cîmpulung, Gura Humorului şi Rădăuţi), centralele de la Câmpulung, Rădăuţi şi Gura Humorului fiind puse în funcţiune pe varianta clasică.

În cursul anului trecut a fost finalizat şi Programul SAMTID, privind reabilitarea a 104 km de conducte în localităţile Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Siret, Solca si Falticeni, a unor staţii de tratare şi pompare, precum şi contorizarea consumatorilor.

Democrat-liberalul Daniel Cadariu s-a ocupat totodată şi de coordonarea unor programe guvernamentale de investiţii pentru dezvoltarea comunităţilor locale, precum Programul privind ”Pietruirea, reabilitarea, modernizarea și/sau asfaltarea a 36 de drumuri locale şi a 7 drumuri judeţene, Programul de alimentare cu apă a 23 de localităţi sucevene, Programul de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare a 5 localităţi, Programul ”Electrificare 2007 – 2009”, Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, etc.

Tot în 2009, sub îndrumarea şi coordonarea vicepreşedintelui CJ Suceava, s-au executat lucrări de modernizare a numeroase drumuri judeţene, finanţate prin diferite programe de investiţii sau din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, astfel: 7 drumuri judeţene finanţate prin HG 577/1997, 5 DJ prin Programul Operaţional Regional, 3 DJ prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Moldova, 2 DJ prin Programului de Vecinătate România – Ucraina 2004-2006 şi 17 DJ din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. De asemenea, s-au executat lucrări de întreţinere – plombări, balastări – pentru diferite tronsoane a 31 de drumuri judeţene, totalizând aproximativ 100 km de drum reabilitaţi, iar pentru alte 7 drumuri s-au întocmit documentaţiile de proiectare, urmând a fi modernizate prin intermediul Programul naţional de reabilitare a drumurilor judeţene.


Intră acum și în grupul de