PSD Suceava da ultimatum conducerii CJ si cere incetarea „prigoanei” politice (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Suceava a adoptat la finele săptămânii trecute o rezoluţie prin care condamnă ceea ce social-democraţii suceveni au denumit „prigoana conducerii PDL a Consiliului Judeţean Suceava împotriva reprezentanţilor PSD din administraţia locală”. PSD Suceava a solicitat revizuirea, conform necesităţilor reale, a hotărârii CJ prin care au fost repartizate “discreţionar” fondurile pentru localităţile din judeţ.

PSD Suceava acuză în rezoluţie că de când PDL-istul Gheorghe Flutur a preluat conducerea CJ Suceava s-a declanşat o adevărată prigoană împotriva primarilor şi reprezentanţilor social-democraţi în administraţia publică locală. „Singura politică administrativă impusă de actuala conducere a Consiliului Judeţean este cea a direcţionării discreţionare a fondurilor, prin acest mecanism, urmărindu-se impunerea controlului politic asupra primarilor opoziţiei, în general, şi a primarilor Partidului Social-Democrat, în special”, se arată în documentul adoptat de Conferinţa judeţeană a PSD.

În rezoluţie se subliniază şi că este de datoria PSD Suceava să contracareze aceste politici atât prin măsuri ferme împotriva acestor decizii discriminatorii cât şi prin promovarea unor soluţii corecte pentru buna funcţionare a tuturor celor 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

În acest sens, PSD Suceava cere conducerii CJ Suceava ca în termen de zece zile să revină la hotărârea de repartizare a sumelor de echilibrare a bugetelor locale, arătând că în caz contrar social-democraţii suceveni vor organiza un miting de protest în faţa CJ Suceava, pentru a aduce în atenţia opiniei publice gravele nedreptăţi aduse locuitorilor judeţului. „Dacă în termen de zece zile, solicitarea noastră, formulată prin prezenta rezoluţie, nu va fi dusă la îndeplinire, ne rezervăm dreptul de a organiza o manifestaţie în faţa Consiliului Judeţean Suceava, prin care vom protesta faţă de practicile totalitariste ale administraţiei PDL”, se arată în rezoluţia PSD Suceava.

Potrivit documentului, la miting ar urma să participe câte zece membri PSD din fiecare organizaţie locală din judeţ.
Conducerea PSD Suceava a informat activul din judeţ că a transmis deja unor instituţii interne şi europene scrisori privind situaţia înregistrată în judeţul Suceava în ceea ce priveşte repartizarea fondurilor.

PDL se apară si acuză la rândul său

Pe de altă parte persoana care a sărit în apărarea partidului care guvernează judeţul în momentul de faţă a fost vicepreşedintele CJ şi al PDL Suceava, Daniel Cadariu. Acesta a declarat că acuzaţiile PSD Suceava sunt nedrepte şi chiar „nedemne, mai ales pentru un partid care s-a aflat la conducerea CJ Suceava până în 2008, iar în acea perioadă localităţi cu primari aflaţi în opoziţie nu beneficiau de niciun leu”.

„Dacă e să discutăm de conotaţia politică, se constată că în anul 2007, din cele 22 localităţi cu primari PNL şi PD din acea vreme, şapte primării nu au primit nimic, trei doar câte 50.000 de lei, iar municipiilor Suceava şi Fălticeni le-au fost repartizate 197.000 de lei, respectiv 164.000 de lei, faţă de anul 2010 când Sucevei i s-au alocat 3,5 milioane de lei Fălticeniului 2,1 milioane de lei”, a mai spus Dan Cadariu.

El a subliniat că, în conformitate cu legislaţia, sumele necesare asigurării funcţionării administraţiilor locale sunt asigurate de Direcţia de Finanţe în baza unei formule complexe, iar sumele repartizate de Consiliul Judeţean reprezintă doar un ajutor suplimentar pentru administraţiile locale interesate pentru proiecte de dezvoltare ale localităţilor. Vicepreşedintele Dan Cadariu a mai spus că va fi constituită o comisie care să analizeze modul în care au fost repartizate sumele de echilibrare către localităţi în ultimii zece ani, astfel încât cetăţenii să poată face comparaţii şi aprecieri în cunoştinţă de cauză.


Intră acum și în grupul de