Mirza se asteapta ca membrii PSD „consecventi in inconsecventa” sa plece din partid (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democrat Gavril Mîrza a declarat vineri că se aşteaptă ca unii membri PSD să fie tentaţi de ofertele primite şi să părăsească partidul în urma acestor „ademeniri”. Senatorul sucevean a ţinut să sublinieze că „în PSD rămân cei care cred că în social-democraţie şi care vor avea răbdarea şi tenacitatea să lupte cu adversarii politici”.

Mîrza consideră că parlamentarii PSD şi PNL care s-au alăturat grupului independenţilor sunt caracterizaţi de „consecvenţă în inconsecvenţă”. „Au bălăngănit-o şi au fost inconsecvenţi tot timpul”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a mai arătat că până nu demult, Culiţă Tărâţă era „înveninat” de lideri ai PD-L pentru afacerile din Insula Mare a Brăilei, iar despre Şerban Mihăilescu se vorbea ca fiind Micky Şpagă, în timp ce acum „au devenit drăgălaşi şi buni” şi sunt consideraţi oameni importanţi de stânga. „Să danseze acum Băsescu cu Micky, cu Culiţă, cu Berceanu şi Stolojan la cumetrie la Bercea Mondialu. Asta cumetrie!”, a spus Mîrza.

Fostul vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu a anunţat, vineri, după întâlnirea cu Victor Ponta, că este “nevoit” să părăsească partidul şi că probabil se va alătura grupului independenţilor din Parlament, coordonat de Gabriel Oprea.

Sârbu a spus că principala sa nemulţumire este legată de situaţia “destul de suspicioasă” din partid, menţionând că nu poate avea eficienţă în domeniul social, pe care îl coordonează de 16 ani în PSD, în condiţiile în care unii dintre colegi îi cer să fie împotriva propriilor convingeri.

După Congresul PSD au mai demisionat din partid senatorii Cristian Diaconescu şi Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu, Culiţă Tărâţă şi Cătălin Cherecheş.


Intră acum și în grupul de