Mandria de a fi bucovinean in Europa


Intră acum și în grupul de

Inedit prin iniţiativă, conţinut şi realizare, evenimentul politic, cultural şi artistic: „Bucovina – Tradiţie, Multiculturalitate, Bioland”, realizat la Bruxelles la iniţiativa lui Petru Luhan, europarlamentar şi membru în Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului Europei, înregistrează ecouri printre participanţi. O delegaţie română impresionantă ca număr şi componenţă a fost prezentă la cele câteva momente înscrise pe agenda manifestării ce au stârnit un interes special în Parlamentul European.

„Peste 1.500 de participanţi la eveniment au făcut ca acesta să fie apreciat ca cea mai importantă acţiune de promovare a unei regiuni europene desfăşurată până acum sub cupola simbolică a prestigioasei instituţii europene. Întâlnirea şi dezbaterile de substanţă ce au avut loc cu această ocazie, şansa noastră de a avea ca interlocutori doi europarlamentari cunoscuţi şi apreciaţi pentru iniţiativele lor, domnii Petru LUHAN şi Cristian PREDA, întâlnirile cu înalţi oficiali europeni, cu funcţionari, diplomaţi, membri ai unor Guverne din Europa, reprezentanţi din mass-media europeană se constituie într-o şansă istorică pentru ca Bucovina să fie cunoscută şi corect percepută în complexitatea tradiţiilor sale dar şi a reformelor actuale, ca spaţiu al multiculturalismului şi plurilingvismului, al turismului cultural şi al produselor ecologice, concepte-cheie în politica la nivel european”, declară prof.univ.dr. Sanda-Maria ARDELEANU, deputat PD-L de Suceava.

Potrivit acesteia, întâlnirea pe care preşedinte CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi alţi membri ai delegaţiei au avut-o cu reprezentaţi ai mediului de afaceri belgian interesat în cooperarea cu judeţul Suceava, prezentarea centrelor sucevene de interes în domeniile silviculturii, agriculturii şi turismului s-au constituit într-un extraordinar prilej de schimb de bune practici la nivel european, interregional, o oportunitate în declanşarea unor noi acţiuni de imagine, dar şi a deschiderii unor utile parteneriate.


Intră acum și în grupul de