Catalin Nechifor solicita Guvernului sa aplice TVA diferentiat la produsele alimentare de baza (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parlamentarul social-democrat sucevean Cătălin Nechifor a declarat luni că a făcut un apel către guvernanţi să practice o cotă diferenţiată de TVA, iar pentru produsele de bază aceasta să fie de 5 la sută, în vederea reducerii impactului asupra puterii de cumpărare.

Deputatul PSD a arătat într-o conferinţă de presă că a participat, la Madrid, la o conferinţă a membrilor comisiilor de buget din parlamentele naţionale ale ţărilor membre UE unde au fost abordate subiecte privind criza economică ce persistă în spaţiul european.
Nechifor a dat exemplul Spaniei care intenţionează majorarea TVA de la 16 la 18 la sută şi susţine că se întrevede ca şi în România să crească TVA de la 19 la 23 la sută. „Această creştere a TVA va duce la scăderea puterii de cumpărare”, a spus deputatul PSD.
El a explicat că dacă în 2008 se vorbea de o criză financiară, în 2009 aceasta a devenit o criză economică, ceea ce a dus la desfiinţarea a numeroase firme şi care au afectat exerciţiul financiar, iar structura de criză în zona şomajului a crescut constant în ultimii doi ani, astfel încât în Spania aceasta a ajuns la 20 la sută, iar în România se apropie de un milion de persoane.

Nechifor a apreciat că în condiţiile în care românii plecaţi la muncă în străinătate nu-şi vor mai găsi de lucru se vor întoarce în ţară, ceea ce va duce la creşterea numărului de şomeri. El a subliniat că Guvernul Boc nu a adoptat nici o măsură anticriză şi că nu a făcut nimic pentru forţa de muncă, iar ceea ce va urma va complica situaţia din ţară.

Deputatul PSD a mai spus că creşterea economică agregată în plan european prognozată este de 1 la sută, dar că aceasta va fi afectată de evoluţia României care „pune o frână importantă în spaţiul european” în condiţiile în care FMI şi-a revizuit prognoza de creştere de la 1,3 la 0,8 la sută.


Intră acum și în grupul de