Nechifor: PDL a inceput deja sa stranga bani pentru campania electorala


Intră acum și în grupul de

Înfiinţarea fondului de solidaritate în care românii ar trebui să cotizeze pentru a sprijini ieşirea din criza financiară constituie ultima metodă găsită de PDL pentru a strânge bani pentru viitoarea campanie electorală, este de părere preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

„După ce puşculiţa de partid pare să nu mai aibă de unde strânge resurse financiare, după ce sponsorii din trecut nu şi-au recuperat investiţiile pe care le-au făcut în campania prezidenţială, partidul domnilor Boc şi Băsescu s-a gândit să lărgească baza de contribuţie la fondurile politice prin inventarea unui nou instrument: fondul de solidaritate, un fel de găleată portocalie, de data asta goală, după principiul:azi un leu la Boc depui, mâine ia-l de unde nu-i”, a spus Nechifor.

El consideră că Guvernul şi Preşedinţia României sunt ultimele instituţii care ar putea să asigure credibilitatea acestui demers, după ce şi şeful statului şi şeful guvernului au minţit cu zâmbetul pe buze, asigurându-i pe români că vor trăi bine şi nu se vor tăia pensiile şi salariile.

Nechifor a atenţionat că acest fond de solidaritate ar trebui gestionat de un consiliu de administraţie, iar în acest sens PDL nu se simte confortabil pentru că majoritatea liderilor politici sunt deja instalaţi în funcţii de membri ai diverselor consilii de administraţie, de la care încasează lunar sume considerabile de bani.

„Ceea ce este totuşi interesant şi vedem că guvernul refuză deocamdată să facă public, este tocmai componenţa consiliului de administraţie, precum şi indemnizaţia pe care ar trebui să o încaseze aceste persoane pentru munca depusă în buna desfăşurare a activităţii la noul fond de solidaritate. Sau poate tocmai aici stă şmecheria guvernului, pentru că fondul este unul privat, alimentat din donaţii personale şi care poate acorda prin urmare salarii grase, nesupuse procesului de transparenţă decizională”, a mai spus Nechifor.

El a arătat că această situaţie îl determină să creadă că Guvernul poate găsi soluţii rapide, doar atunci când interesul de partid o cere şi când găleata portocalie a PDL trebuie din nou umplută ochi, în perspectiva viitoarelor campanii electorale.


Intră acum și în grupul de