Gheorghe Flutur le cere liderilor partidelor din Suceava sa puna mana la reconstructia judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat atitudinea partidelor politice sucevene, care, în opinia sa, au dovedit responsabilitate în actuala perioadă în care inundaţiile au afectat puternic judeţul şi le-a cerut reprezentanţilor acestora să sprijine autorităţile în acţiunile de obţinere de fonduri pentru reconstrucţia judeţului.

Gheorghe Flutur a spus în cadrul şedinţei CJ Suceava de marţi că în judeţ au venit 161 de TIR-uri cu ajutoare, din care 57 de TIR-uri cu materiale de construcţii, alte 13 cu cereale, 47 cu apă şi alimente, iar restul cu haine şi că în continuare este nevoie de sprijin în materiale de construcţii.

El a anunţat cu această ocazie că va fi organizată în curând o nouă şedinţă a CJ prin care să se aloce bani pentru manoperă la reconstrucţia sau repararea caselor afectate de inundaţii. Şeful CJ a mai arătat că sunt sponsori care construiesc case, cum sunt firmele austriece Holtzindustrie Schweighofer şi Egger, fundaţia Habitat pentru Umanitate, dar şi alte asociaţii sau firme. Preşedintele CJ Suceava consideră că cea mai importantă problemă este asigurarea surselor de finanţare pentru refacerea infrastructurii avariate.

El a mai spus că a discutat zilele acestea şi cu comisarul pentru Agricultură, Dacian Cioloş, pentru suplimentarea de fonduri în mediul rural, astfel încât primăriile ce au proiecte aprobate pe măsura 3.2.2. din PNDR să primească finanţare.

Şeful CJ a ţinut să precizeze că a cerut Ministerului Dezvoltării Rurale un sprijin financiar pentru repararea drumurilor judeţene avariate, dar şi că urmează să fie activat Fondul de Solidaritate al UE. „Orice sursă de bani trebuie folosită”, a declarat Flutur, care a apreciat că în această perioadă dificilă pentru judeţ a văzut solidaritate la partidele politice sucevene pentru obţinerea de fonduri pentru reconstrucţie.

„Să strângem rândurile pentru a aduce bani pentru judeţul Suceava pentru refacerea infrastructurii”, a mai spus Flutur.

La şedinţa CJ Suceava de marţi a asistat şi preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de