PSD cere TVA mai mic pentru produsele alimentare de baza (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Iarna 2010-2011 va fi cea mai grea din ultimii 20 de ani şi din cauza sărăciei, se va ajunge ca oamenii să aleagă între a muri de foame sau de frig.

Declaraţia aparţine liderului PSD Suceava, Cătălin Nechifor, membru al Comisiei de buget, finanţe, bănci, care a explicat că din cauza creşterii TVA de la 19 la 24 la sută produsele alimentare s-au scumpit cu peste 7 la sută, în timp ce produsele de sezon s-au scumpit cu peste zece la sută.
În aceste condiţii, pentru a veni în sprijinul populaţiei, Nechifor a arătat că PSD va propune ca la dezbaterea Ordonanţei de Urgenţă privind majorarea TVA, să se stabilească un TVA mai mic pentru produsele alimentare de bază. El a spus că propunerea pentru TVA pentru alimentele de bază este de 5 la sută, dar că este necesară o consultare. „Este necesară o consultare pentru stabilirea cotei TVA pentru produsele alimentare de bază. Nu ştim cum arată bugetul României pentru că sunt declaraţii contradictorii”, a spus Nechifor.

El consideră că dacă se va menţine cota actuală de TVA populaţia va reduce achiziţia de produse alimentare de bază, dar prin scăderea cotei TVA se va încuraja consumul acestora şi estimează că suma de bani colectată la buget nu va fi afectată de reducerea TVA.

Liderul PSD Suceava a mai spus că impunerea pe piaţă a scăderii preţurilor acestor produse alimentare va conţine soluţii ce implică şi societatea civilă, iar asociaţii ale consumatorilor să recomande magazinele unde produsele au preţurile corecte.


Intră acum și în grupul de