PSD Suceava reclama ca PDL isi bate joc de scoala romaneasca si de profesori


Intră acum și în grupul de

Liderii organizaţiei judeţene Suceava a PSD consideră că prin subfinanţarea sistemului de învăţământ, PDL lansează de fapt un nou program intutulat „O scumpete de şcoală” şi sunt de părere că începerea anului şcolar poate fi considerată „o nouă amendă” pentru părinţi care vor trebui să suporte cheltuielile pe care statul nu le face cu cei mici.

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat într-o conferinţă de presă că deşi în România învăţământul obligatoriu este gratuit, s-a constatat că părinţii investesc mult mai mult decât statul în cursul unui an şcolar. „Noul program lansat de PDL „O scumpete de şcoală”, este o nouă amendă pentru părinţi cărora tot acest guvern le-a redus veniturile”, a explicat Donţu. Preşedintele executiv al social-democraţilro suceveni consideră că prin subfinanţarea educaţiei, PDL dă în realitate o nouă lovitură românilor.

„Luându-se după principiul că şcoala dăunează grav dictaturii şi că un elev poate înţelege cum se pot câştiga alegerile cu un soft, portocaliii de la guvernare au decis să scumpească costurile şcolare, să închidă şcolile şi să înfometeze profesorii. Cine supravieţuieşte şi în aceste condiţii, va rămâne şomer în ţara lui”, a declarat cu suficientă maliţozitate liderul judeţean al PSD Suceava.

El a citat din studiul organizaţiei Salvaţi copiii potrivit căruia părinţii plătesc într-un an şcolar în medie aproape 1.500 lei pentru un copil, în timp ce statul dă aproximativ 970 de lei, fiind astfel cea mai mică sumă alocată de un stat din UE. Ovidiu Donţu a reamintit că atât în programul electoral al preşedintelui Traian Băsescu cât şi în programul de guvernare se vorbeşte de asigurarea fondurilor necesare plăţii cadrelor didactice, de şcoli modernizate şi cu dotate cu materiale didactice. El a mai spus la final că, de fapt, nimic din tot ceea ce s-a promis nu se face şi că actualmente s-a ajuuns în situaţia când se vor închide 15 % din şcolile din ţară.


Intră acum și în grupul de