Victor Ponta a luat pulsul PSD Suceava in legatura cu viitoarea Alianta cu PNL si PC


Intră acum și în grupul de

Liderul naţional al PSD, Victor Ponta a anunţat sâmbătă la Suceava, că se aşteaptă ca în scurtă vreme alianţa dintre PSD şi PNL să fie funcţională iar votul său din cadul Congresului PSD care va stabili alianţa cu PNL va fi unul „pentru”. Ponta a fost prezent la finele săptămânii trecute la Suceava, unde s-a întâlnit cu membrii Comitetului Judeţean Executiv al PSD dar şi cu o mare parte din membrii Consiliului Judeţean al partidului, scopul discuţiilor fiind realizarea alianţei cu PNL.

Preşedintele social-democraţilor a explicat că din punctul său de vedere această viitoare alianţă este singura care poate să conducă la pierderea puterii de către cuplul Băsescu-Boc şi poate „salva ţara de sub jugul PDL”. Ponta a mai spus că înlocurirea de la guvernare a PDL şi schimbarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte nu reprezintă decât „cinci la sută din intenţiile noastre ca alianţă. Noi venim cu o alternativă reală pentru România”.

Discursul liderului PSD s-a axat în principal pe faptul că situaţia economică a ţării este una dezastruoasă şi că vor veni vremuri foarte grele în condiţiile în care alianţa PSD-PNl va fi nevoită să acopere găurile lăsate de PDL în economie şi să şi plătească datoriile pe care actualul Guvern BOC le-a făcut la FMI.

De asemenea Victor Ponta a anunţat că la Suceava, viitoarea Alianţă va avea un candidat comun atât pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava unde se doreşte cu ardoare schimbarea lui Gheorghe Flutur din funcţie, cât şi pentru primăria Suceava.


Intră acum și în grupul de