PSD Suceava va depune motiune simpla pentru demiterea ministrului Educatiei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, joi că vina pentru situaţia în care se află angajaţii din învăţământul preuniversitar din judeţele Suceava şi Botoşani care nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie şi care protestează, zeci de şcoli fiind în grevă, iar mii de elevi nu sunt la ore, o poartă Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

„Orbit de pixelul albastru, ministrul Funeriu nu poate vedea situaţia din teren”, a spus liderul social-democraţilor suceveni.

Potrivit acestuia, situaţia în care s-a ajuns este atât de critică încât nimeni nu poate întrezări soluţii de rezolvare. „Săptămâna viitoare vom depune la Senat moţiune simplă faţă de ministrul Educaţiei, pentru demiterea sa, pentru că s-a dovedit că acesta nu are nici o legătură cu sistemul de educaţie”, a spus Nechifor. El a menţionat că moţiunea simplă va fi depusă în Senat pentru că există şase ca aceasta să fie adoptată.

La rândul său, senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că apreciază forţa şi tăria oamenilor din învăţământul sucevean care se sacrifică pentru ca în ţară să troneze legea. El a spus că în cazul profesorilor din Suceava şi Botoşani puterea amână rezolvarea şi a precizat că grupul PSD din Senat a depus o interpelare la adresa premierului Emil Boc în acest sens şi că aşteaptă ca acesta să prezinte soluţii pentru plata salariilor profesorilor.

Zeci de şcoli din judeţele Suceava şi Botoşani sunt în grevă de săptămâna trecută, cadrele didactice protestând pentru că nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie.


Intră acum și în grupul de