Petru Luhan striga in gura mare: „Cu mine, Flutur a castigat capital politic”


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, a declarat într-un interviu acordat revistei Q Magazine că a intrat în politică la cererea lui Gheorghe Flutur care l-a convins să renunţe la postul de manager al Petrom şi că „i-a lăsat paf pe socialişti” în 2008 când Flutur, candidat pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava, l-a prezentat pe Luhan în conferinţă de presă ca făcând parte din echipa lui.

„În vara lui 2008, PD-L-ul a stabilit să trimită liderii de partid în teritoriu, să candideze pentru funcţiile locale – respectiv, președinți de Consilii Judeţene. Era vorba să câştige cât mai multe primării. Dl Flutur, fost ministru al Agriculturii, venit tot din Suceava, pe care l-am cunoscut întâmplător în Bucureşti în perioada în care eram manager la Petrom, m-a sunat şi mi-a spus că ar vrea să facem echipă”, susţine Petru Luhan.

El a spus că la acea dată era membru PDL, dar că era pasiv şi susţine că a ales PDL pentru că este singurul partid care abordează modernizarea statului şi crede în tineret.

Luhan susţine că nu a fost motiva financiar să vină la CJ Suceava pe funcţia de administrator public, când salariul său era cel mai mare din Consiliul Judeţean.

„Am plecat la un salariu care însemna un sfert din cât câştigam la Petrom. Dar manager financiar eram de câţiva ani deja şi m-a atras ideea de a face altceva. Cei de la Petrom au încercat să mă convingă să rămân. Se ştia că la Petrom… odată ieşit, nu te mai întorci. L-au adus şi pe şeful de la Viena, au fost patru săptămâni de tatonări… Mi se propusese promovarea… Dar am plecat ca manager public al judeţului Suceava, a doua funcţie ierarhică din judeţ, după preşedintele CJ”, a declarat Luhan.

Potrivit informaţiilor din presa locală din perioada când Luhan a fost administrator public al judeţului Suceava, acesta a avut un salariu de 180 de milioane de lei vechi, iar apoi i-a fost diminuat la 127 de milioane de lei.

Totodată, în interviul acordat Q Magazine, Petru Luhan susţine că poziţia de europarlamentar pe care o are acum este datorată faptului că l-a ajutat pe Gheorghe Flutur să câştige capital politic.

„Eu spun întotdeauna că „dai şi primeşti”. Domnul Flutur, când s-a gândit să mă aducă la Suceava, a venit cu un concept nou, pe care voia să îl prezinte cetăţenilor. Suceava era condusă de 18 ani de PSD. Erau plafonaţi. Sub PSD, Suceava era un colţ uitat de lume. Flutur s-a gândit cum să facă… păi dacă focusai doar pe ce însemna persoana lui era prea puţin. L-a luat pe Mircea Druc, care este fostul premier al Republicii Moldova. Şi m-a luat pe mine, care aveam în CV funcţia de manager la Petrom, cu studii în străinătate. Şi când a venit cu mine în faţa presei, a avut de câştigat. Bineînţeles că i-a lăsat paf pe socialişti. A câştigat capital politic. Am venit, am luat funcţia respectivă şi a venit momentul împărţirii locurilor în PE pe liste. Mi-au spus că eu aş fi potrivit”, a arătat Luhan.

El a recunoscut că a fost o decizie grea pentru el să candideze la Parlamentul European mai ales că Gheorghe Flutur i-a spus că îi va fi greu la CJ Suceava fără Luhan în funcţia de administrator public pentru că el asigura „greul operaţional”.

„A fost o propunere la care m-am gândit. Flutur mi-a zis: „cu siguranţă o să-mi fie greu aici fără tine”, pentru că eu duceam tot greul operaţional la nivel judeţean”, a spus Luhan care a respins că ar fi fost propulsat în această funcţie pentru că l-ar fi incomodat pe Flutur.

Citeşte tot interviul cu Petru Luhan în Q Magazine sau la adresa http://www.qmagazine.ro/articole/8323/petru-luhan-unii-din-pd-l-sunt-pupincuristi.html


Intră acum și în grupul de