USL asteapta UDMR la discutii privind participarea la guvernare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

”Cred că USL e formațiunea suficient de puternică să ofere UDMR ceea ce e legal și în consens cu practica internațională”, a declarat, joi, președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că UDMR este aşteptată să vină la discuții pentru participarea la guvernare alături de USL.

Liderul social-democraţilor suceveni a ţinut însă să precizeze că această ofertă este valabilă acum întrucât mai târziu va fi decăzută din termen.

Potrivit lui Nechifor, PDL a oferit UDMR tot ceea ce această formațiune a cerut, inclusiv studierea Istoriei și Geografiei României în limba maghiară, însă vinovat nu este cel care cere, ci cel care oferă.

Preşedintele PSD Suceava a precizat că speră ca UDMR să voteze moțiunea de cenzură ce va fi depusă în luna iunie de parlamentarii USL, astfel încât să fie formată o nouă guvernare cu USL și minoritățile naționale. ”Iunie 2011 ar putea să fie un nou început”, a spus Nechifor. El consideră că actualul premier, Emil Boc, este ”cel mai prost premier din România, care a făcut cele mai mari greșeli” și care trebuie cât mai repede înlocuit.

”Se pare că Emil Boc devine un personaj complicat. E un ”boc-captivus”, care nu poate să iasă de la conducerea guvernului, dar nici nu poate să rămână”, a spus deputatul social-democrat.

În opinia sa, premierul Emil Boc trebuie să fie înlocuit din funcția de prim ministru pentru că majoritatea covârșitoare a românilor nu-l mai dorește în fruntea Guvernului, dar, în același timp, votul pentru un nou Cabinet al actualei coaliții de guvernare este pus sub semnul întrebării.

La rândul său, senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că USL poartă discuții cu UDMR pentru o guvernare comună și îndepărtarea premierului Emil Boc de la conducerea Guvernului și încheierea unei perioade de dezastru economic și social pentru populația României. El a arătat că în următoarea săptămână, doi sau trei senatori ai actualului arc guvernamental vor trece la USL. ”Purtăm discuții cu UDMR pentru o nouă majoritate”, a spus Mîrza.


Intră acum și în grupul de