Nechifor despre dreptul la viata privata in Romania: „S-a depasit orice imaginatie” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La 21 de ani de la Revoluţie, în România situaţia respectării vieţii private a cetăţenilor este mai rea decât în regimul comunist, a apreciat joi liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. „Ne întoarcem în timp. Actuala situaţie e mai gravă decât în perioada comunistă. Atunci cei din servicii ascultau cu borcanul, cu microfoane. Acum e mai grav pentru că tehnologia a evoluat şi se pot asculta, legal sau ilegal foarte mulţi subiecţi”, a spus deputatul PSD.

El a arătat că sunt urmărite şi monitorizate în special persoanele publice şi crede că ar trebui verificate şi instituţiile publice din judeţul Suceava întrucât are informaţii că mai mulţi şefi din administraţia publică locală şi judeţeană sunt anchetaţi de DNA.

Nechifor a mai spus că situaţia este gravă pentru că se interzice dreptul la viaţă privată a unui număr foarte mare de cetăţeni care sunt urmăriţi, tracasaţi şi monitorizaţi permanent. „În România am depăşit orice imaginaţie”, a spus Nechifor.

El a subliniat că urmărirea şi monitorizarea acestor persoane, în special cele publice, nu este făcută din dorinţa de a face dreptate. „Este doar o dorinţă de a obţine concesii politice, un non-combat politic pentru a se asigura hegemonia PDL pe termen lung”, a conchis PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de