Deputatul de Suceava Eugen Bejinariu ar putea fi numit secretar general interimar al PSD


Intră acum și în grupul de

Liderii PSD sunt tot mai hotărâţi să-l înlocuiască din funcţie pe secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, preşedinte al CJ Teleorman, iar în locul său, ar putea fi numit interimar deputatul de Suceava Eugen Bejinariu.

Potrivit unor surse din PSD, atât preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu cât şi preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, doresc să-l convingă pe preşedintele PSD Victor Ponta de necesitate înlocuirii lui Liviu Dragnea, mai ales că în perioada campaniei electorale şi în timpul desfăşurării alegerilor parţiale din colegii din Neamţ şi Maramureş, secretarul general al PSD a fost în concediu.

Mai mult, Dragnea este acuzat şi de lipsa de fermitate în negocierile candidaturilor comune PSDACD în cadrul Uniunii Social-Liberale.

Sursele citate au mai arătat că inclusiv membrii PSD ce fac parte din gruparea Mircea Geoană ar sprijini înlocuirea lui Dragnea cu condiţia să beneficieze de funcţii dacă USL va ajunge la guvernare după alegerile din 2012.

Preluarea funcţiei de secretar general, cu caracter interimar, ar putea fi luată de fostul secretar general al partidului, Miron Mitrea, dar favorit ar fi deputatul sucevean Eugen Bejinariu despre care se discuta şi că va prelua conducerea organizaţiei PSD Bucureşti, fapt care nu s-a realizat în condiţiile opoziţiei grupării din jurul lui Marian Vanghelie.

Promovarea lui Bejinariu face parte dintr-o strategie a PSD care doreşte să aibă o contrapondere importantă în judeţul Suceava la Gheorghe Flutur, care este prim-vicepreşedinte al PDL.


Intră acum și în grupul de