Petru Luhan: “Speram ca noul Guvern al Libiei sa aiba o pozitie concreta si pozitiva fata de datoriile sale externe, astfel incat Romania sa isi recupereze creantele in cat mai scurt timp”

Parlamentul European a decis, joi, trimiterea unei delegații în Libia, în perioada 2 – 4 noiembrie.

Potrivit eurodeputatului PDL de Suceava, Petru Luhan, printre alte teme de securitate internațională, delegația Parlamentului European doreşte, cu ocazia vizitei la Tripoli, şi discutarea datoriei externe a Libiei.

“Sperăm ca noul Guvern al Libiei să aibă o poziție concretă şi pozitivă față de datoriile sale externe, astfel încât România să îşi recupereze creanțele în cât mai scurt timp. Ţinând cont de situația actuală din această țară, ar fi indicat să se ia în calcul, de către creditori, o eşalonare a plăților”, a declarat europarlamentarul Petru Luhan, vice-coordonator al Sub-Comisiei pentru Securitate şi Apărare din cadrul Parlamentului European, într-un comunicat de presă.

Statul român are de recuperat o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia, sumă ce provine din exporturi de arme şi din lucrări de construcţii realizate în Libia de către firme din România, în baza Acordurilor de colaborare semnate în anii 1974, 1979, 1981 şi 1984.

Datoria externă a Libiei este de 3,3 miliarde dolari.