Balan: „Probabil ca performantele organizatiei PD-L de la Suceava o fac atractiva in perspectiva alegerilor de anul viitor”


Intră acum și în grupul de

“Noi avem parlamentari şi candidaţi desemnaţi pentru fiecare colegiu şi am convingerea că toţi îşi vor câştiga mandatul”, a declarat secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan. Afirmaţia acestuia survine în urma anunţului recent făcut de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, cum că la alegerile parlamentare de anul viitor va candida într-un colegiu din judeţul Suceava.

„În legătură cu candidatura anunţată de domnul Baconschi vreau să vă spun că este o problemă internă a PDL-ului şi în mod special a organizaţiei din Suceava. Nu s-a pus în discuţie niciodată candidatura domnului Baconschi într-un colegiu din Suceava. Probabil că performanţele organizaţiei PD-L de la Suceava o fac atractivă în perspectiva alegerilor de anul viitor”, a declarat Ioan Bălan.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat într-un interviu acordat postului de radio RFI, care a fost citat de cotidianul.ro, că la alegerile din 2012 va candida în Bucovina. „Nu mi-am ales încă un colegiu pentru bunul motiv că există aceste dezbateri despre o nouă lege electorală, despre regionalizare, despre reîmpărţire administrativă”, a spus Baconschi, in interviul acordat RFI.

Întrebat însă ce preferinţe are, ministrul de Externe a spus fără să ezite: Bucovina. In plus ministrul de externe a lăsat sa se inţeleagă faptul că ar avea şi ceva legături de sânge în Bucovina. „E o zonă cu oameni liberi, unde efectele comunismului nu au fost atât de dramatice şi unde am şi rădăcini”, a precizat Baconschi, citat de cotidianul.ro.

Teodor Baconschi a confundat însă Basarabia cu Bucovina, bunicul şi tatăl său fiind născuţi în Basarabia, iar el în Bucureşti.


Intră acum și în grupul de