Balan: “Probabil ca performantele organizatiei PD-L de la Suceava o fac atractiva in perspectiva alegerilor de anul viitor”

“Noi avem parlamentari şi candidaţi desemnaţi pentru fiecare colegiu şi am convingerea că toţi îşi vor câştiga mandatul”, a declarat secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan. Afirmaţia acestuia survine în urma anunţului recent făcut de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, cum că la alegerile parlamentare de anul viitor va candida într-un colegiu din judeţul Suceava.

„În legătură cu candidatura anunţată de domnul Baconschi vreau să vă spun că este o problemă internă a PDL-ului şi în mod special a organizaţiei din Suceava. Nu s-a pus în discuţie niciodată candidatura domnului Baconschi într-un colegiu din Suceava. Probabil că performanţele organizaţiei PD-L de la Suceava o fac atractivă în perspectiva alegerilor de anul viitor”, a declarat Ioan Bălan.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat într-un interviu acordat postului de radio RFI, care a fost citat de cotidianul.ro, că la alegerile din 2012 va candida în Bucovina. „Nu mi-am ales încă un colegiu pentru bunul motiv că există aceste dezbateri despre o nouă lege electorală, despre regionalizare, despre reîmpărţire administrativă”, a spus Baconschi, in interviul acordat RFI.

Întrebat însă ce preferinţe are, ministrul de Externe a spus fără să ezite: Bucovina. In plus ministrul de externe a lăsat sa se inţeleagă faptul că ar avea şi ceva legături de sânge în Bucovina. „E o zonă cu oameni liberi, unde efectele comunismului nu au fost atât de dramatice şi unde am şi rădăcini”, a precizat Baconschi, citat de cotidianul.ro.

Teodor Baconschi a confundat însă Basarabia cu Bucovina, bunicul şi tatăl său fiind născuţi în Basarabia, iar el în Bucureşti.

loading...