Liderul PSD Suceava considera ca primarul PDL de Slatina trebuie blocat in intentia de a instraina patrimoniul comunei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a făcut luni, un apel prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, să-şi exercite mandatul de prefect şi să facă regulă în comuna suceveană Slatina, unde prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, a fost desfiinţat Consiliul Local. Nechifor i-a cerut, într-o conferinţă de presă, reprezentantului Guvernului în teritoriu să anunţe dacă vor fi organizate alegeri parţiale în comuna Slatina pentru că aceasta va fi în imposibilitate să-şi aprobe un buget local şi nici să fie adoptate hotărâri locale. „Noi vom sta cu ochii ca pe butelie acolo pentru să blocăm tentativa de a vinde patrimoniul comunei”, a spus liderul PSD Suceava.

Potrivit lui Nechifor, situaţia care a dus la dizolvarea Consiliului Local Slatina a fost determinată de primarul PDL al comunei, Ilie Gherman, care nu a reuşit să coabiteze nici măcar cu un consiliu local majoritar PDL care s-a opus intenţiei primarului de a vinde terenuri din comună după ce acesta reuşise vânzarea pădurii comunei. „Consiliul local fiind dizolvat, acum soarta comunei este la mâna primarului. A fost pus lupul paznic la oi”, a spus Nechifor care consideră că primarul trebuie blocat în intenţia de a înstrăina patrimoniul comunei.

Curtea de Apel Suceava a decis dizolvarea Consiliului Local al comunei Slatina care, în anul 2009, nu a adoptat nicio hotărâre trei luni consecutiv, la solicitarea prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a cerut instanţei să constate dizolvarea de drept a acestuia.

După decizia Curţii de Apel, Prefectura Suceava a solicitat, în 25 octombrie, Ministerului Administraţiei şi Internelor să stabilească data pentru organizarea alegerii noului consiliu local, iar primarul şi secretarul comunei Slatina au fost informaţi că, până la constituirea noului consiliu local, vor rezolva problemele curente ale comunei, potrivit competenţelor şi atribuţiilor ce le revin, potrivit legii.

În Consiliul Local Slatina majoritatea era formată de consilieri locali PDL, care aveau şapte mandate, alte cinci mandate aparţineau unor consilieri locali PNG, două mandate PNL şi unul PSD.


Intră acum și în grupul de