USL va stabili până în 15 martie toţi candidaţii la alegerile locale. Uniunea va avea candidaţi comuni pentru toate funcţiile


Intră acum și în grupul de

USL va stabili până în 15 martie toţi candidaţii la alegerile locale, iar potrivit liderilor acestei uniuni, pentru toate funcţiile vor fi candidaţi comuni, condiţie în care USL Suceava va trebui ca în câteva zile să stabilească candidaţii ce vor fi susţinuţi de USL pentru alegerile locale din iunie.

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, au declarat sâmbătă, că indiferent de unele fricţiuni locale privind desemnarea unui candidat sau al altuia, USL va merge cu candidaţi comuni pentru că scopul acestei alianţe este de a îndepărta PDL de la putere, iar majoritatea românilor îşi pune speranţa în USL că va reuşi să câştige alegerile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a recunoscut că sunt probleme în multe locuri unde trebuie desemnaţi candidaţii, dar că acestea se vor rezolva.

„Există probleme în multe locuri pentru că nu este simplu să pui cap la cap şi să stabileşti circa 40.000 de candidaţi. Sunt partide care au oameni în funcţie, care au oameni foarte buni, există multe ciocniri de interese în multe locuri, dar pot să vă spun că lucrurile înaintează în fiecare zi, că toate aceste dificultăţi vor fi depăşite şi că ne vom încadra în acest calendar fără niciun fel de problemă”, a spus Antonescu.

În aceste condiţii, USL Suceava va trebui ca în următoarele două săptămâni să anunţe toţi candidaţii.

Până în prezent a fost anunţat doar candidatul pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, preşedinte al PSD Suceava, iar pentru funcţia de primar al municipiului Suceava se aşteaptă nominalizarea PNL, cel mai probabil urmând ca liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, să-şi asume această candidatură.

Totodată, liberalii si social-democraţii suceveni vor trebui să stabilească candidatul unic la Vatra Dornei, între actualul primar Ioan Moraru(PNL) şi Cezar Ioja(PSD), sau la Rădăuţi unde liberalii ar dori să-l susţină pe şeful ISJ Suceava, Petru Carcalete, care este preşedinte al PDL Rădăuţi, în timp ce socialiştii susţin candidatura şefului societăţii locale de utilităţi, Nistor Tătar.

La Câmpulung Moldovenesc, liberalii merg tot pe mâna unui membru PDL, Mihăiţă Negură, actual viceprimar al municipiului care a anunţat că va candida din partea PNL după ce conducerea PDL Suceava a decis să susţină pentru un nou mandat de primar pe Gabriel Constantin Şerban.

Candidaţi liberali vor fi şi în oraşele Gura Humorului şi Siret, unde USL va susţine pentru un nou mandat pe primarii în funcţie, Marius Ursaciuc, respectiv Adrian Popoiu.
La Fălticeni, USL urmează să susţină candidatura tânărului social-democrat Cătălin Coman, care este cel mai bine clasat în sondajele de opinie.

Majoritatea candidaţilor USL pentru comunele din judeţ provin din PSD, potrivit unor surse politice care au precizat însă că PNL are pretenţia la unele comune unde PSD este favorit în sondajele de opinie.


Intră acum și în grupul de