PNL nu reuseste sa-si desemneze candidatul pentru Primaria Suceava. Ovidiu Doroftei mai are de asteptat pana la numire.


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a amânat din nou luarea unei decizii in privinţa persoanei care va candida pe 10 iunie la functia de primar al Sucevei din partea USL Suceava.
Deşi şedinţa Biroului Permanent Judetean al PNL Suceava era programată pentru duminică, aceasta nu s-a ţinut din motive pe care deocamdată conducerea judeţeană a partidului a refuzat să le prezinte public.

La ultima şedinţă în urma unui vot consultativ dat în cadrul Biroului Judeţean al PNL Suceava, Ovidiu Doroftei a obţinut un numar de 5 voturi, in timp ce concurentul său direct, vicepreşeditnele PNL Suceava, Ilie Niţă a obţinut cu un vot în plus.
La scrutinul din interiorul PNL Suceava au mai participat si consilierii locali liberali Vasile Mocanu si Corneliu Vornicu, acestia neadunând un număr prea mare de voturi.

Contatat telefonic liderul judeţean al PNL Suceava, Alexandru Băişanu a declarat că o hotărâre finală asupra candidatului va fi luată, „cel mai probabil” în cursul săptămânioi ce urmează până atunci urmând a fi analizate ofertele celor care s-au înscris în cursa electorală din interiorul PNL Suceava.

Cele mai mari şanse de a fi desemnat le are, conform unor surse apropiate preşedintelui PNL, fostul prefect interimar Ovidiu Doroftei.

Ovidiu Doroftei a fost timp de cateva luni, în toamna anului 2008, prefect interimar al judeţului Suceava, în perioada în care liderul judeţean al PNL, Alexandru Băişanu a candidat fără succes pentru Camera Deputaţilor.

După ce a fost înlocuit din funcţia de prefect Doroftei l-a ajutat pe Alexandru Băişanu să devină preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PNL, după care a plecat timp de trei ani in Anglia, la muncă.

PNL Suceava se chinuie de mai multă vreme să îşi desemneze un candidat pentru funcţia de primat al Sucevei în condiţiile în care protocolul de colaborare cu USL prevede ca liderul judeţean al PNL să candideze la Primăria Suceava în timp de liderul judeţean al PSD la Consiliul Judeţean.

Preşedintele PSD, Cătălin Nechifor şi-a anunţat de multă vreme candidatura la presedintia Consiliului Judetean, asumându-şi rolul de lider incontenstabil al USL Suceava si “razboiul” cu Gheorghe Flutur si PDL.


Intră acum și în grupul de