USL a terminat de negociat la Suceava si se apuca de campanie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderii judeteni ai PSD şi PNL din Suceava, Cătălin Nechifor şi, respectiv, Alexandru Băişanu, au anunţat că discuţiile privind stabilirea candidaţilor s-au finalizat, şi că pentru un număr de 101 localităţi USL va avea candidaturi comune în timp ce în alte 13 PSD si PNL vor candida pe liste separate deoarece se considera că au mai mari şanse de câştig in acest fel.

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă că în urma discuţiilor pentru stabilirea candidaţilor la alegerile locale din 10 iunie, au fost stabiliţi candidaţii comuni pentru funcţiile de primar şi de consilieri locali în 93 de localităţi, iar în alte opt localităţi unde vor exista candidaturi comune USL, se află in derulare cateva sondaje de opinie pentru stabilirea candidaţilor comuni.

Şeful social-democraţilor suceveni a menţionat că în 13 localităţi vor exista candidaturi pe liste separate, PSD sau PNL, atât pentru funcţia de primar cât şi de consilieri locali.

„După calculele noastre, vom putea câştiga funcţia de primar şi majoritatea în Consiliul local în 80 de localităţi, ceea ce înseamnă că vom câştiga şi funcţia de preşedinte al CJ şi majoritatea în Consiliul Judeţean”, a explicat Catalin Nechifor care este candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

La rândul său, preşedintele oranizaţiei judeţene a PNL Suceava, Alexandru Ştefan Băişanu, a declarat că după ce negocierile pentru desemnarea candidaţilor USL pentru alegerile locale s-au încheiat, „liberalii din Suceava sunt trup şi suflet alături de PSD”.

„Tragem împreună, gândim USL”, a ţinut să dea asigurări Băişanu, care a menţionat faptul că împreună cu Cătălin Nechifor au stabilit încă din mai 2010 parcursul politic al USL în judeţul Suceava şi că el va candida la funcţia de primar al Sucevei, iar liderul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Suceava.

Catalin Nechifor a mai spus că proiectul construit de USL la Suceava nu a fost uşor, dar că lucrurile s-au aşezat „într-o manieră bună pentru suceveni” subliniind că în acest judeţ USL are „adversari importanţi” din PDL care vor folosi toate mijloacele, legale sau ilegale, în lupta politică.

„Noi ne luptăm fără resurse, fără servicii, fără dosare penale, dar Suceava merită un primar de reşedinţă USL şi un preşedinte de Consiliu judeţean USL, care vor fi susţinuţi de viitorul guvern USL”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că PSD şi PNL au arătat că atunci când au guvernat au crescut economia ţării şi au oferit o viaţă mai bună românilor, au atins ţintele de aderare la NATO şi UE în timp ce PDL a făcut dezastru şi nu şi-a atins nici ţinta să integreze România în Spaţiul Schengen.

Totodată, Nechifor a mai spus că cazul Mihail Boldea este în fiecare judeţ, arătând că şi în Suceava sunt deputaţi ai puterii care aşteaptă cu ochii la uşă dacă nu-i va scula cineva din pat la şase dimineaţa şi îşi cumpără bilete de avion, dar că sunt cazuri şi în executivul Consiliului judeţean, ce au dosare penale, dar şi în conducerea Primăriei Suceava.

„Noi nu avem ce să ascundem din trecutul nostru”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Până în prezent doar PDL Suceava a mai stabilit toate candidaturile la funcţia de primar în cele 114 localităţi ale judeţului, unde pentru funcţia de preşedinte al CJ candidează pentru un nou mandat, liderul democrat liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, iar la funcţia de primar al Sucevei candidează actualul primar PDL, Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de