Consilierii judeteni ai USL nu vor mai participa la nici un fel de sedinta a CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În semn de protest faţă de „lipsa de corectitudine” a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, aleşii judeţeni ai opoziţiei au anunţat, la finele şedinţei CJ Suceava de joi, că demisioneaza din funcţii. Grupul de consilieri social-democraţi au decis să nu mai participe la şedinţele acestui for până la sfârşitul mandatului, a declarat liderul grupului aleşilor judeţeni suceveni PSD, Gheorghe Iacob, în finalul şedinţei CJ Suceava de joi, motivând că demisia consilierilor social-democraţi este legată de lipsa de corectitudine de care a dat dovadă şeful administraţiei judeţene sucevene.

El a arătat că deşi consilierii PSD au depus nenumărate amendamente la proiectele de hotărâre, au fost adoptate foarte puţine, „cât să numeri pe degetele de la o mână” şi că majoritatea PDL nu a ţinut cont de părerea opoziţiei. „Am fost o prezenţă decorativă”, a spus Iacob care a menţionat că interesul pentru întreaga comunitate a judeţului Suceava a fost demonstrată prin modul în care conducerea PDL a CJ Suceava a tratat localităţile cu primari PNL şi PSD. „Nu mai are rost să participăm la astfel de şedinţe”, a spus consilierul judeţean care i-a reproşat lui Flutur că nici măcar de complezenţă nu a luat în calcul propunerile opoziţiei pe parcursul mandatului său.

La rândul său, liderul grupului PNL din CJ Suceava, Brânduşel Nichitean, a spus că şi consilierii PNL au aceeaşi poziţie şi a anunţat că nici liberalii nu vor mai participa, în acest mandat, la şedinţele CJ Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus consilierilor opoziţiei că decizia lor este surprinzătoare mai ales că „atât cu bune cât şi cu rele” au fost discutate în CJ Suceava problemele judeţului. El le-a mulţumit consilierilor judeţeni din opoziţie pentru că împreună au găsit soluţii pentru multe probleme, cum ar fi situaţia în care erau de refăcut case după inundaţii, sau de oferit ajutoare.

Flutur a subliniat că au fost puţine momente când majoritatea şi opoziţia s-au aflat pe poziţii divergente în acest mandat şi le-a mulţumit pentru coerenţă şi pentru că cea mai mare parte a hotărârilor CJ Suceava au fost adoptate cu largă majoritate sau cu unanimităţi.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Flutur a spus că nu a înţeles demersul opoziţiei mai ales că a rămas puţin din acest mandat. „E un fel de grevă judeţeană, o copie a grevei parlamentare. Cred că unii dintre ei sunt supăraţi că nu mai sunt pe liste”, a spus Flutur. El a mai arătat că opoziţia poate fi nemulţumită, dar că până acum, în cea mai mare parte, conducerea CJ Suceava a răspuns aşteptărilor comunităţilor locale şi s-au făcut eforturi uriaşe să fie ajutaţi oamenii.


Intră acum și în grupul de