USL Suceava s-a lansat in campania electorala pentru alegerile din iunie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1000 de membri si simpatizanţi din PSD, PNL si PC Suceava au umplut până la refuz, sâmbătă, sala mare a Casei Culturii din municipiul reşedinţă de judeţ participând la lansarea candidaţilor USL la funcţiile de primar din cele 114 localităţi ale judeţului şi la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Suceava.

Mesajul celor de la USL a fost unul de unitate si de echipă chiar dacă e vorba de două partide a căror doctrină este total diferită una de cealaltă.

Cel mai elocvent discurs in acest sens a fost cel al primarului din Gura Humorului, Marius Ursaciuc care a recunoscut că în ciuda faptului că nu este „un fan al social-democraţiei” va trebui să fie ignorate vechiel orgolii si uitate luptele din campaniile treute şi adoptată o atitudine care sa permită ca la final USL să fie câştigătoare în dauna celor de la PDL.

„Diferenţa între noi si ceilalţi este că noi ântâi am ales să facem şcoala şi poi să facem politică. Îmi doresc ca după alegerile din 2012 în comunele şi oraşele din judeul Suceava să se zâmbească din nou. Cei care ne-au condus până acum ar trebui trimişi acasă ca să mai mediteze”, a spus Marius Ursaciuc.

Poate cel mai aplaudat discurs a fost al primarului din Sadova, Gheorghe Rusu, care, cu o voce aparent blândă, l-a pus la colţ pe şeful executivului judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi l-a „executat”. Edilul-şef de Sadova s-a plâns că preşedintele Consiliului Judeţean nu a avut bunăvoinţa de a vizita, în mod oficial, măcar o dată comuna şi că timp de 4 ani nu a primt nici un leu de la bugetul CJ.

„Văd ca Flutur se ocupă cu tenacitate de cele sfinte. La ultima mişcare, cea cu
aducerea luminii de la mormântul sfânt s-a cam fript oleacă. Când să mai vină la noi dacă e ocupat cu cele sfinte. Visul lui Gheorghe Flutur e sa se compare cu Stefan cel Mare. O fi căut ceva el pentru Suceava dar a făpcut pentru clientela lui politică”, a spus primarul din Sadova.

Candidatul USL la funcţia de primar al oraşului Rădăuţi, fostul PDList Petru Carcalete a iesit si el la rampă cu declaraţii pe scena Casei Culturii şi a explica că cea mai mare greşeală a PDL cât a condus România e că în loc să adopte măsuri economice a adoptat măsuri financiare care au condus la sărăcirea populaţiei. „Am sim-it-o cu toţii. A fost una total greşită”, a spus Petru Carcalete care i-a încurajat pe USL-isti spunându-le că e simplu să câştige majoritatea în cadrul deliberativului judeţean sucevean.

„În 2008 PDL a câştigat algerile la Suceava dar majoritatea in CJ a fost câştigată la redistribuirea voturilor. Şi să nu uitaţi că PDL era pe val atunci. In 2012 nu va mai exista majoritate PDL in CJ. Indiferent cine va castiga conducerea CJ Suceava, la Bucureşti, premierul va fi Victor Ponta. Asta este esential de ştiut şi că trebuie ca legatura dintre CJ si Guvern sa fie una puternică. Din aceasta perspectivă atrag atenţia locuitorilor judeţului să fie atenti pe cine votează la preşedinţia CJ”, a ţinut să mai spună Petru Carcalete.


Intră acum și în grupul de