Prefectul judetului a cerut verificari la Zvorastea privind o serie de materiale care indemnau oamenii sa nu mearga la vot


Intră acum și în grupul de

Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, a cerut, duminică, Poliţiei, să facă verificări privind apariţia, în zona satului Poiana din comuna suceveană Zvoriştea, a unor materiale electorale prin care oamenii sunt îndemnaţi să nu se prezinte la vot.

Sinescu a declarat că potrivit informaţiilor pe care le are, materiale electorale prin care oamenii sunt îndemnaţi să nu meargă la vot, au fost distribuite dintr-un avion mic.

El a mai precizat că a cerut Poliţiei să facă verificări privind acest incident, precizând insă că de pe Aeroportul Suceava nu s-a decolat în cursul zilei.

Totodată, ţinând cont că satul unde au fost găsite astfel de materiale electorale este în apropierea judeţului Botoşani, prefectul de Suceava a luat legătura cu omologul său din Botoşani pentru a verifica incidentul existând suspiciuni că materialele au fost aruncate deasupra unor localităţi botoşănene şi aduse de vânt în judeţul Suceava.

Poliţia Suceava a găsit în localitatea suceveană Poiana mai mulţi fluturaşi electorali cu mesaje privind referendumul, dar nu a putut confirma că aceştia au fost aruncaţi dintr-un avion. Potrivit unui comunicat al IJP Suceava, poliţia a fost sesizată telefonic despre faptul că pe raza localităţii Poiana din comuna Zvorâştea s-au distribuit fluturaşi electorali dintr-un avion.

O echipă operativă s-a deplasat pe drumul comunal ce face legătura dintre satele Poiana şi Stâncuţa, unde, pe marginile căii de acces au mai găsiţi opt fluturaşi conţinând mesaje privind referendumul. Cercetând zona şi împrejurimile nu au mai fost descoperiţi alţi fluturaşi.

Sursa citată menţionează că s-au făcut verificări prin Direcţia de Ordine Publică şi Transporturi Aeriene, care nu a confirmat existanţa vreunui zbor pe ruta aeriană a localităţii unde au fost găsiţi fluturaşii.

UPDATE (12:10): Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat jurnaliştilor, aflaţi la centrul de comandă al MAI, că nu se confirmă cele sesizate de prefectul sucevean referitor la îndemnarea oamenilor de a nu merge la vot, prin distribuirea de fluturaşi electorali.


Intră acum și în grupul de