Dan Diaconescu anunta ca va pune sechestru pe averea deputatului CEZAR CIOATA

Dan Diaconescu, președintele de onoare al PPDD, a spus că partidul pe care l-a fondat va intra marţi în posesia averii lui Cezar Cioată, deputat care a părăsit partidul pentru PC. Potrivit dcnews.ro, Diaconescu intenţionează să aplice aceeaşi procedură şi în cazul lui Ioan Moldovan care şi-a anunţat plecarea din partid la mijlocul lunii trecute. ”Patru milioane de euro dintr-un foc!”, a comentat Diaconescu.

Dan Diaconescu spune că acţiunea PPDD se bazează pe actul semnat de candidaţii partidului la alegerile parlamentare prin care se obligau fie să plătească 2 milioane de euro despăgubiri în cazul în care părăsesc partidul şi nu demisionează din Parlament, fie să renunţe la calitatea de deputat dacă părăsesc PPDD.

“După atâtea veşti rele, primim azi şi o veste bună: vom primi 2.000.000 € ca urmare a acestei plecări. Am vorbit deja cu avocatul Daniel Fenechiu şi a spus că mâine dimineaţă va începe procedura de executare. În act se spune ‘Eu, Cezar Cioată, datorez automat 2 milioane de euro în momentul demisiei mele din PPDD’. Vă rog să urmăriţi evenimentele de în desfăşurare de mâine când vom începe să punem sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale domnului deputat. Are două case, nişte terenuri, nişte conturi bancare. Până mâine seară vor fi intrate în posesia PPDD”, susţine Diaconescu, potrivit rtv.net.

Acesta susţine că nu este nevoie de vreo hotărâre judecătorească pentru ca traseistul să rămână sărac lipit pământului. “Această datorie nu trebuie să facă parte dintr-un proces, vreo executare silită… Îi datorează automat. De aceea, vom merge mâine să luăm aceşti bani, va fi o premieră totală. Fiind un element valoros cred că PC îl va ajuta financiar şi va plăti această pagubă”, a spus Diaconescu precizând că este o situaţia similară plecării unui fotbalist de la un club la altul, când echipa care ia un jucător trebuie să achite clauza de reziliere a contractului. PPDD râvneşte şi la avutul lui Ioan Moldovan, care şi-a anunţat mai demult plecarea din partid, dar oficializarea demisiei a survenit abia luni, când şi-a anunţat demisia în plenul Camerei Deputaţilor. “Patru milioane dintr-un foc!”, a jubilat DD.

Candidaţii PPDD la alegerile parlamentare au fost obligaţi să semneze un “contract”, înainte de a intra în cursa electorală, prin care se angajează să plătească partidului 2 milioane de euro în cazul în care vor migra la un alt partid, scrie gandul.info.

Deputatul de Suceava Cezar Cioată refuză să raspundă la telefon încă de luni dimineaţă, pentru a lămuri situația, după ce Bogdan Ciucă, liderul grupului PC din Camerea Deputaților a anunțat ca Cioată a trecut la PC.

cezar cioata

Sursa foto: Facebook.com

loading...