Cristian Irimie avertizeaza ca prin blocarea programului de reabilitare a maternitatilor se pun in pericol vieti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

cristian irimie 3

„Stăm cu banii BEI în bănci şi cu maternităţile afectate de construcţii”, a afirmat marţi, vicepreşedintele PDL Suceava, medicul Cristian Irimie, într-o conferinţă de presă, arătând că programul de reabilitare a maternităţilor din România finanţat prin credit BEI a fost blocat în acest an, în 21 de maternităţi lucrările fiind parţial finalizate.

Potrivit lui Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, printr-un credit obţinut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) se reabilitează infrastructura din 22 de maternităţi, singura unde lucrările au fost recepţionate fiind cea din Suceava. „Mai sunt 21 de maternităţi. În acestea nu s-au dat bani pentru constructori şi aceştia i-au lăsat pe oameni cu maternităţile lucrate pe jumătate sau în diferite stadii. Se pune în pericol viaţa mamelor şi nou-născuţilor pentru că se lucrează în condiţii improprii”, a spus Irimie.

Fostul secretar de stat a arătat că de această situaţie este vinovat secretarul de stat Gheorghe Gherghina, fiind cel care blochează proiectul şi nu-i poate reproşa nimic ministrului bugetului.

„Banii există, împrumutul funcţionează, doar că nu se pot aloca banii din lipsă de spaţiu fiscal”, a explicat Irimie care a adăugat că de trei luni constructorii care execută lucrările în aceste maternităţi nu sunt plătiţi.

Irimie a arătat că plăţile către constructori ar putea fi reluate abia după o rectificare bugetară care să includă şi crearea de „spaţiu fiscal” pentru acest program.


Intră acum și în grupul de