FLUTUR: ”Ponta e mai preocupat de razboiul din USL decat de soarta romanilor”

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care este si senator de Suceava consideră că premierul Victor Ponta este mult prea preocupat de războiul intern din USL decât de soarta românilor şi se foloseşte de pensionarii miliari împotriva adversarilor săi din PNL.

Gheorghe Flutur arată într-un comunicat de presă că în campania electorală, USL îi minţea pe români că nu se pune problema de noi taxe sau impozite, iar realitatea arată însă exact contrariul pentru că singura soluţie pe care a găsit-o pentru pensionarii militari este să taie veniturile bugetarilor prin aşa-zisa taxă de solidaritate.

Liderul PDL susţine că prin această măsură, premierul Victor Ponta vrea să învrăjbească diverse categorii sociale, pe principiul „luăm de la unii şi dăm la alţii”.

ghe. flutur

„Victor Ponta este mult mai preocupat de războiul intern din USL decât de soarta românilor. El se foloseşte de pensionarii militari, utilizându-i ca instrument împotriva adversarilor săi din PNL. Premierul încearcă să arunce responsabilitatea găsirii de resurse pentru pensiile militare în cârca liberalilor”, arată senatorul sucevean.

El apreciază că prin această acţiune, premierul speră că pensionarii militari vor pune presiune pe ministrul de Finanţe şi că nemulţumirea publică va fi îndreptată către PNL, dar uită însă să menţioneze că el este şeful Guvernului şi că, de fapt, responsabilitatea îi aparţine în totalitate.

„Acest joc de-a pasatul răspunderii în USL arată limpede ca guvernarea e pe drumul eşecului. Victor Ponta încearcă să împartă cât mai egal eşecul guvernării cu cei din PNL”, adaugă Flutur.

El mai susţine că românii încep să înţeleagă că USL le oferă un şir nesfârşit de scumpiri, creşteri de taxe şi impozite, blocarea tuturor investiţiilor şi lipsa oricăror perspective pentru o viaţă mai bună.

„După ce guvernele PDL au pus ordine în sistemul pensiilor militare, peste 90% fiind majorate, acum pensionarii riscă să nu-şi mai primească banii, din cauza incompetenţei politicienilor din USL”, a subliniat Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că situaţia economică din România e total nemulţumitoare, iar economia privată a fost împovărată cu impozite şi taxe, fiind astfel blocată şi descurajată să lucreze mai bine şi să creeze noi locuri de muncă ceea ce se vede foarte clar în reducerea încasărilor bugetare din impozitul pe profit.

„Fiscalitatea excesivă duce mai multe firme la reducerea activităţii sau le împinge la insolvenţă. Iar mediul privat trebuie să fie motorul de creștere pentru România. Investiţiile bugetare au fost grav amputate, reducându-se mult şansele unei creşteri economice serioase în 2013 şi 2014. Economia românească merge cu frâna trasă, iar progresele ei, atâtea câte există, au loc în ciuda activităţii guvernului, nu datorită guvernului”, a precizat liderul PDL.

El consideră că Guvernul USL s-a dovedit lipsit de soluţii şi lipsit de imaginaţie, iar oamenii sunt pe bună dreptate dezamăgiţi de primul an al guvernării USL.

„Diferenţa dintre promisiuni şi fapte e mare şi creşte zi de zi. Protestele sociale din ultimele luni arată că USL începe să plătească preţul propriilor minciuni”, a conchis Gheorghe Flutur.