Flutur: USL desfiinteaza democratia si introduce dictatura


Intră acum și în grupul de

flutur motiune blaga 1

După atacul împotriva statului de drept din vara trecută, USL recidivează şi atacă acum democraţia, susţine secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur. El a apreciat într-un comunicat de presă că USL vrea să-şi impună propria Constituţie, legea fundamentală a statului, cu doar 1,5 milioane de voturi prin reducerea pragului de participare la 30%, faţă de 50% cât este în prezent şi prin reducerea pragului de validare de la 50% la 25%. „Concret, Constituţia valabilă pentru 21 de milioane de români, dintre care aproximativ 18 milioane de oameni cu drept de vot, ar fi validată de doar 1,5 milioane de cetăţeni. Practic, USL desfiinţează democraţia participativă, valabilă astăzi în România şi introduce dictatura minorităţii”, susţine Flutur.

El consideră că la capitolul referendum, USL este deja repetent pentru că refuză să introducă în proiectul de revizuire al Constituţiei, rezultatul referendumului din noiembrie 2009 cu privire la reducerea numprului de parlamentari la 300 şi Parlament unicameral. El mai arată că USL vrea linişte şi vrea decizie doar în cercul propriu de interese. „USL nu vrea consultarea cetăţenilor pentru că se teme de români. USL mimează democraţia şi instalează autoritarismul de stat pe principiul: Ce vreţi voi, nu contează. Ce vrem noi, primează”, a precizat Flutur.

Secretarul general al PDL subliniază că ultimul atac al USL la democraţie şi la statul de drept din România a îngrozit democraţiile consolidate din Europa şi Statele Unite.  „Dacă la referendumul pentru suspendarea preşedintelui din vara lui 2012 nu au fost prezenţi la vot 50 la sută din electori, USL a încercat să radă de pe listele electorale două milioane de oameni cu drept de vot. Iată recidiva USL împotriva democraţiei. Degeaba încearcă Victor Ponta să seducă românii şi statele UE cu pusee televizate în care se laudă că respectă valorile statului de drept şi că regretă călcarea în picioare a principiilor democratice din vara trecută”, mai arată Flutur.

El a mai declarat că PDL susţine actuala formă de organizare a referendumului naţional, respectiv menţinerea pragului de 50 la sută atât pentru participare, cât şi pentru validare. „Scopul este de a proteja democraţia încă neconsolidată din România. Lovitura de stat a USL  din vara anului trecut nu poate fi uşor uitată. PDL se bazează pe motivarea decizie CCR de anul trecut prin care s-a statuat că cetăţeanul are dreptul constituţional de a nu se prezenta la vot”, a conchis Gheorghe Flutur. 


Intră acum și în grupul de