Primarul orasului Gura Humorului, Marius URSACIUC candidează la functia de presedinte al PNL Suceava si vrea respectarea Statutului partidului la aceste alegeri


Intră acum și în grupul de

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, vicepreşedinte al PNL Suceava, a anunţat, sâmbătă, în cadrul Biroului Permanent Teritorial al PNL Suceava, că doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava, dar solicită ca la Conferinţa de alegeri să fie respectat Statutul partidului.

Potrivit unor surse participante la şedinţa BPT al PNL Suceava, în cadrul şedinţei s-a discutat despre organizarea Conferinţei judeţene de alegeri în PNL Suceava, mai mulţi membri fiind nemulţumiţi că au aflat din presă, prin declaraţiile preşedintelui organizaţiei, deputatul Alexandru Băişanu, că alegerile la nivel judeţean ar urma să fie organizate în data de 8 iunie.

ursaciuc marius

Potrivit Statutului partidului, Biroul Permanent Teritorial trebuie să stabilească data alegerilor, cu cel puţin 30 de zile înainte de desfăşurarea conferinţei de alegeri.

Preşedintele organizaţiei, Alexandru Băişanu, le-a spus membrilor BPT că data alegerilor ar fi fost stabilită de conducerea centrală al partidului, dar i s-a spus că, potrivit Statutului, Biroul Permanent Naţional stabileşte data alegerilor la propunerea Biroului Permanent Teritorial şi nu invers.

În cadrul discuţiilor, Marius Ursaciuc, a spus că doreşte ca organizarea Conferinţei judeţene de alegeri să se desfăşoare cu respectarea prevederilor statutare şi ale termenelor prevăzute în Statut anunţând că doreşte să candideze.

El i-a informat pe membrii BPT că va cere lărmuri conducerii centrale a partidului privind data organizării alegerilor pentru conducerea organizaţiei judeţene PNL Suceava, mai ales că acestea trebuiau să se desfăşoare, la termen, în septembrie sau în octombrie.

Totodată, a fost luat în discuţie şi modul în care se vor stabili delegaţii la Conferinţa judeţeană de alegeri, existând nemulţumiri că organizaţii care au câştigat alegerile au delegaţi mai puţini decât organizaţii cu rezultate modeste, dar fidele actualei conduceri şi care ar beneficia de mai mulţi delegaţi.

Nemulţumirile din cadrul organizaţiei PNL Suceava au fost determinate şi de un comunicat transmis filialelor prin e-mail prin care erau anunţate că nu vor avea delegaţi la conferinţă dacă nu transmit în cel mai scurt timp, nominal, tabele cu delegaţii propuşi să participe la conferinţa de alegeri.


Intră acum și în grupul de