Baisanu: „Astept ca in maxim o saptamana primarul sa rezolve cu caldura. Daca nu, demisia sau referendum de demitere”


Intră acum și în grupul de

Alexandru Băişanu
Alexandru Băişanu

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat, joi, că din cauza „hoţiei, minciunii, ipocriziei şi incompetenţei” administraţiei PDL de după anul 2009 s-a ajuns ca, în această perioadă, copiii să îngheţe în şcoli şi grădiniţe, iar două treimi dintre suceveni să nu aibă căldură în apartamente.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Suceava a subliniat că în fostul mandat, Ion Lungu şi PDL au preferat să cheltuie banii aiurea pentru lucruri care se văd ca să primească voturi şi au considerat că dacă fac investiţii în refacerea reţelelor de termoficare, acestea nu sunt lucrări vizibile, iar oamenii nu îi vor vota. „Au investit în kilometri de ţevi care zac în curtea Termica. Sunt întoarse din când în când ca să nu putrezească”, a spus Băişanu.

El a arătat că PDL şi primarul Ion Lungu prezintă găuri negre, „hăuri economice şi administrative” drept a fi bolţi arhitectonice extraordinare.  „Lungu şi PDL ne prezintă gaura de la Termica drept o mare lucrare administrativă”, a spus Băişanu care a adăugat că Termica s-a prăbuşit pentru că PDL şi Ion Lungu au devalizat societatea cu 70 milioane de lei.

Liderul PNL Suceava a arătat că este greu pentru USL să reînvie această societate care a fost omorâtă de PDL. „Termica a fost omorâtă şi dusă la morgă. La morga aţi cerut medicului legist să o resusciteze. USL trebuie să vină cu soluţii la această crimă, ceea ce e imposibil”, a spus Băişanu.

El a cerut consilierilor PDL Suceava şi primarului Ion Lungu să recunoască în faţa cetăţenilor că nu au fost capabili să conducă şi că au avut un management defectuos, să îşi ceară scuze şi să demisioneze pentru că nu se poate laşi în frig un oraş şi să-ţi continui activitatea de primar sau consilier local. „Dacă nu îşi dă Lungu demisia din proprie iniţiativă, va trebui un referendum de demitere a sa”, a spus Băişanu care a menţionat că nu a discutat în USL acest subiect, dar a afirmat că relaţia lui Ion Lungu cu PSD este „extraordinară”.

Totodată, Băişanu a spus că în cazul Termica „vor curge multe dosare penale” privind hoţia şi jaful care s-au produs la această societate. „Aştept ca în maxim o săptămână primarul să rezolve cu căldura. Dacă nu, demisia sau referendum de demitere”, a declarat liderul PNL Suceava care consideră că alegerea noului primar ar putea avea loc odată cu alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNL Suceava a subliniat că nu este de acord cu majorarea preţului gigacaloriei întrucât aceasta nu va determina reluarea furnizării căldurii în municipiu.

Primarul Ion Lungu a declarat că nu comentează declaraţiile lui Alexandru Băişanu. El a anunţat că vineri se va desfăşura o nouă şedinţă extraordinară a CL Suceava unde se va supune votului proiectul de hotărâre de majorare la 445 de lei a preţului gigacaloriei, care va permite ca de sâmbătă să se furnizeze căldură în sistemul centralizat.


Intră acum și în grupul de