Cimitirul-principala problema a oamenilor din cartierul Itcani al municipiului SUCEAVA

Realizarea infrastructurii noului cimitir din cartierul Ițcani al Sucevei reprezintă principala problemă pe care locuitorii cartierului sucevean au  reclamat-o la întâlnirea pe care aceștia au avut-o cu liderii locali ai PDL.

ioan balan

Peste 100 de locuitori din Ițcani au participat sâmbătă, 11 ianuarie, la o întâlnirea organizată de PDL Suceava care a avut drept scop consultarea populației acestui cartier în legătură cu obiectivele de investiții pe care aleșii locali democrat-liberali le vor susține spre a fi finanțate in 2014. Întâlnirea a fost organizată de liderul zonal al PDL, Mihai Flutur, iar de față au fost prezenți președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, deputatul Sanda Maria Ardeleanu și majoritatea consilierilor locali.

 

”Oamenii vor ca în bugetul pe 2014 să fie alocate sume de bani pentru realizarea infrastructurii necesare pentru buna funcționare a cimitirului, asta însemnând alei și utilități”, a declarat la final președintele PDL Suceava, Ioan Bălan.

 

El a arătat că cetățenii au reclamat lipsa gazului metan pe străzi precum Al. Ioan Ghica și Câmpului, lipsa iluminatului public pe strada Decebal, lipsa apei potabile curente și a canalizării pe străzile Al. Ioan Ghica, Livezilor și Barbu Ștefănescu Delavrancea, lipsa unui spațiu de joacă pentru copii precum și trotuarele impracticabile din zona pasarelei din Ițcani pe o porțiune de peste 200 de metri liniari.

 

Ioan Bălan a subliniat că locuitorii din Ițcani au mai reclamat slaba implicare a poliției locale în asigurarea pazei și ordinii în perimetrele școlilor și grădinițelor.

 

”Cartierul Ițcani ar avea nevoie de multe investiții în infrastructura rutieră, în iluminat public precum și în rezolvarea problemelor cauzate de canalizarea supraînălțată care afectează casele din zonă. Încercăm însă o prioritizare a problemelor pentru ca în bugetul pe 2014 să prindem la finanțare câteva obiective extrem de importante pentru cartierul Ițcani. Locuitorii de aici vor să beneficieze și ei de drepturi ca cetățeni ai Sucevei atâta vreme cât sunt plătitori de taxe și impozite”, a conchis Ioan Bălan.