Dupa prima sesiune de admitere, 2.219 de candidati inmatriculati la cursurile Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava

Prima sesiune de admitere la cursurile Universității „Ștefan cel Mare” Suceava s-a încheiat miercuri, 30 iulie, urmând ca locurile rămase libere în urma neînmatriculărilor să fie scoase pentru admiterea din sesiunea din toamnă, a informat prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector USV.

universitate studenti

Potrivit acestuia, interesul pentru programele de licență și masterat organizate în cadrul celor nouă facultăți ale USV se menține practic constant, rezultatele preliminarii de la sfârșitul zilei de 30 iulie indicând un număr de 2219 persoane înmatriculate, comparativ cu 2130 de candidați care aleseseră universitatea suceveană în anul 2013. Dacă la programele de studii de licență cu frecvență și la distanță s-a înregistrat o ușoară scădere a cifrei de aproximativ 10%, la programele de studii masterale numărul celor înmatriculați cunoaște o semnificativă creștere față de sesiunea iulie 2013.

Ca și în anii anteriori, candidații provin din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, dar și din Republica Moldova sau Ucraina.

Oferta educațională pentru sesiunea de admitere din iulie 2014 a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a cuprins 44 programe de studii de licență și 36 programe de masterat care au oferit absolvenților de liceu peste 1058 locuri bugetate, iar licențiaților 485 de locuri finanțate de stat, la care s-a adăugat un număr important de locuri cu taxă.

Potrivit legislației în vigoare, înmatricularea este obligatorie, aceasta certificând opțiunea candidatului declarat admis de a deveni student la un anumit program de studii. În urma analizei procesului de înmatriculare și a definitivării situației statistice, locurile rămase libere, cu sau fără taxă, vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea din toamnă.

Sesiunea din toamnă se va desfășura conform următorului calendar:

Înscriere: 8-12 septembrie

Probe: 15 septembrie

Afișare rezultate: 15 septembrie

Depunere contestații: 16 septembrie

Afișare rezultate contestații: 16 septembrie

Înmatriculări: 16-18 septembrie

Afișare rezultate finale: 19 septembrie

Mai multe detalii despre sesiunile de admitere din acest an pot fi consultate pe pagina admitere.usv.ro.