FOTO Sarbatoarea europeana a stiintei a fost marcata si la Suceava, la Noaptea Cercetatorilor


Intră acum și în grupul de

Pentru al treilea an consecutiv, Noaptea Cercetătorilor a fost organizată și la Suceava, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale și a organizatorilor locali, Societatea Ştiinţifică Cygnus – centru UNESCO, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Primaria Municipiului Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Sucevenii prezenți la eveniment au fost invitați să parcurgă un traseu aventuros în lumea cercetărorilor adevărați.

Astfel, în zona Hands On, echipe de cercetare din instituţii locale au arătat și au demonstrat cum evoluează experimentele și lucrările lor de cercetare. Observațiile astronomice și atelierele de radioastronomie, aplicațiile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotică și experimentele de LeapMotion au fost doar câteva dintre activitățile pregatite de către organizatori.

Cei mici s-au delectat și au învățat prin joc lucruri interesante despre sistemul solar, fizică, chimie, roboți în zona SCI FUN. De asemenea, tot în această zonă a fost programată o aventură 3D prin Sistemul Solar, workshopuri de reciclare creativă, un scrable uriaș și concursuri.


Intră acum și în grupul de